• Izületi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Minden nagy izületem fáj. A térdem, teniszkönyököm, vállam, csipőm, Gyerek korom óta derékfájós vagyok. Vándorfájdalmaim vannak, mindig fáj valamim. A vállam már 2 éve, holott voltam kezelésen, gyógytornán. Most a bal kezem gyürüsujján van egy piros folt és bedagadt egy picit. Tehát, fájdalom nélkül nincs napom. A reumaorvoshoz már nem is megyek, mert mikor mondtam mi fáj, erre azt mondta nekem is. Hová forduljak? Mitől van a vándorfájdalom? Lehet-e köze annak, hogy a gyerekkoromból fakadóan ideges típus vagyok.

        Dr. Puskás Réka válasza a ízületi fájdalmak témában

        Kedves Kérdező! Ennyi adat alapján sajnos nem lehet megmondani, hogy mitől van a vándorfájdalom. Van olyan ember, akinek mindig fáj valamije. Az ilyen emberek esetében is gyakran meg lehet állapítani, hogy mi okozza a panaszait, bár nem könnyű. Például a leírt meszesedése, nyaki porckorongsérvek is okozhatnak ízületi és végtagfájdalmakat, valamint a nem megfelelő ízületi terhelés, porckopás, stb. is. Keressen olyan orvost, aki megfelelően felvilágosítja az állapotáról. Az ujján levő piros bedagadt folt is esetleg lehet porckopás eredetű. Az ideges típusú embereknek pedig lehetnek "ideges eredetű" fájdalmai, tehát lehet köze a fájdalmaknak a lelkialkatához is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2013. április 13., 08:01; Megválaszolva: 2013. április 17., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: