• Terdficam,combizom szakadas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. No, Dr. Ur! 17 eves vagyok versenyszeruen ketrecharcozok, ami heti 5szor, edzesenkent 3 orat takar. Korubelul egy honappal ezelott tortent egy balesetem edzesen, hatra leptem hirtelen es teljesen ala fordult a labam, amitol kiment a terdem jobb oldalra, es elszakadt a belso comb izmom ami a terdkalacsot tartja helyen. Ezen kivul meg letort par nagyon pici darab a terdkalacsomrol es kicsit megnyult az egyik terdszalagom.Meg mutottek egy hetre ra, visszavartak a combizmom ami teljesen elszakadt, vissza illesztettek a letort terd darabokat. Azt mondta az orvos hogy tobb izmot kell a combomra epitenem es akkor nem fog tobbet megtortenni az eset.Montrealban elek egy olasz korhazban voltam, eleg rosz tapasztalatom volt az elbanassal... nem tudom mennyire bizzak az orvosban. Az lenne a fo kerdesem hogy egy ilyen eset utan kepes leszek e versenyszeruen folytatni a ketrecharcot.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sportsérülés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Általánosságban egy ilyen sérülés után, ha megfelelően lettel a sérülései ellátva, akkor 2-3 hónap rehabilitációt követően, fokozatosan visszatérhet korábbi sportjához. Ha minden jól sikerül, akkor kb. 4-5 hónap alatt újra teljes erőbedobással űzheti kedvenc sportját!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2013. február 18., 05:59; Megválaszolva: 2013. február 21., 18:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: