• VÁRÓLISTA,csípőprotézis,ezzel kapcsolatban szeretnék információt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009 .03-ban egy autó balestem volt,ennek következménye komoly panaszokat okozott. A leírt diagnózisokból: -Az acetabulum törése – Végtaghossz különbsége-(5cm) –A medence többszörös törése – Az állkapocs törése – A szeméremcsont törése – A keresztcsont törése – Többszörös bordatörés „ideiglenesen” helyreállították a csípőmet (fémmel rögzítették a vápát) így eleget tudtam tettem a felelősségre vonás szabályainak. (ami nem volt egyszerű, - így, de véget ért) Most 2012.11. hónapjában járunk, kétszer módosították a várólistán az időpontomat, jelenleg várok, hogy bejuthassak egy szakemberhez, ami nem egyszerű a mai világban. Sajnos az előítélet itt is mutatkozik. Így nagyon keveset tudok arról, hogy mit tehetek, milyen lehetőségeim vannak, mit kérhetek az orvosoktól, vagy mi az, ami ellátás ebben az esetben jár,járna? PROTÉZISMŰTÉTRŐL ANNYIT TUDOK, HOGY NÁLAM EGY „HIBRID”CSÍPŐPROTÉZIST KELL BEÜLTETNI. Kérdésem: Lehetséges a végtag hosszkülönbségének korrekciója, valamint a fájdalmak csökkentése? Mit tegyek,hogy az orvosok figyelmet fordítsanak erre az esetre? Nem panasz, nem követelőzöm, csupán a fájdalmaimat szüntetném már meg, de nagyon. Tudom, hogy sokan várnak. Mégis. Nagyon szeretném, ha egy orvos érdemesnek tartana arra, hogy felvilágosítson mindennemű lehetséges eljárásról. Tisztelettel megköszönöm:a választ

        Dr. Rybaltovszki Henrik válasza a csípőprotézis témában

        Kedves Asszonyom, a nagyízületi protézis beültetés javallata a mindennapi életet lehetetlennés tevő fájdalom megszüntetése. Tehát a fájdaklmak megszűnését joggal várhatja. Nagy valószínűséggel a leírt nagy végtaghossz különbség kiegyenlítése nem lehetséges ezen a módon. Tisztelettel: Rybaltovszki Henrik


        Dr. Rybaltovszki Henrik
        Ortopéd-traumatológus

        Dr. Rybaltovszki Henrik

        Kérdés: 2012. november 23., 13:01; Megválaszolva: 2012. november 28., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: