• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Fél éve egy labdarugómérkőzés utáni reggel olyan derekfajsra keltem, hogy csak fajdalomcsillapito gyógyszerel tudtam a napi szükségleteimet elvégezni. A fajdalom egy hét alatt elviselhető szintre csökkent de tovabbra is fenn...
        Tisztelt Doktornő! 6 hónapja tartó derékfájdalmaim vannak amik általában akkor jönnek ki amikor a hólyagomban is érzek nyomó, néha szúró fájdalmat.(Bár nem tudom mennyire függ össze) Ülésnél ha nem húzom ki magam akkor érezhető,...
        Kedves Doktornő! 2 hónapja fáj már a derekam, keresztcsont, majd vándorol a fájdalom deréktájon, lábba is kisugárzik néha. Röntgen eredményem okozhatja ezt? A lumbalis lordosis íve a felső szakaszon csökkent, az alsó szakaszon fokozott, a...
        Tisztelt Doktornő! Tavaly nyáron diagnosztizáltak nálam köszvényt. Magas volt a húgysavszintem, amelyet sajnos idén augusztusig nem sikerült lecsökkenteni. Idén márciusban kezdett el fájni a térdem, főleg mozgás hatására kezd el fájni, a...
        Jonapot kivanok! 30 eves ferfi vagyok, idaig kulfoldon eltem. 4 eve faj a nyakam baloldalt hátul, allandoan de neha nagyon. Newgesal nevű kenocsot irtak fel es javasoltak a kortizont. Mitol lehet ez a fájdalom?udv esam
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő A panaszom a következő. Rendszeresen sportolok, járok kondi terembe 2-3 alkalommal egy héten, 1-2 szer teniszezem is illetve a foci is elő, elő kerül hetente pár alkalommal, 1-2. Tulajdonképpen igyekszem majdnem...
        Tisztelt Doktornő! Tavaly nyáron diagnosztizáltak nálam köszvényt. Magas volt a húgysavszintem, amelyet sajnos idén augusztusig nem sikerült lecsökkenteni. Idén márciusban kezdett el fájni a térdem, főleg mozgás hatására kezd el fájni, a...
        Édesapám dialízis kezeléseken vesz rész. Napi 2 l folyadékot fogyaszt. A kezelések alkalmával több folyadékot vesznek el mint indikolt lenne. Kb 4 litert. Apukámnak a kezelések után rendszeresen izületi fájdalmai vannak: vállakban térdekben...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Nagyon fáj a derekam ami egy ideig csak belenyilalt fájt pár napig aztán elmúlt.Egy ideje megint előjött de már állandósult a fájdalom.Kihat a lábaimra is.Fáj a talpam a combjaim a lábszáram is.Leginkább a gerincemtől...