• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Bogdán Aurél
        Dr. Bogdán Aurél, traumatológus, ortopédus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot!Egy hónapja kezdtem el szedni először fogamzásgátlót.Ma végzek az első levéllel.Az elmúlt párnapban nagyon fájnak a lábaim, főleg éjszakánként, annyira,hogy alig tudok tőle aludni.Lehetséges,hogy ez a gyògyszertől...
        T. Doktor Úr! A két hüvelykujjamon döbbentem vettem észre, hogy szimmetrikusan kifelé vannak fordulva. Küldöm a képet róla. Ha pl. biciklikormányt sokáig markolom, akkor a két nagy ízület sajogni kezd, még másnap is érzem. Nem végzek...
        Tisztelt Doktor/nő! 20 éve autóbalesetben eltörött a L1-es csigolyám. Műtét után a formálya az oldal irányú röntgen képen háromszög lett,melynek csúcsa a has felé néz és összefort a lengő bordát tartó csigolyával. Az évek alatt a...
        Üdvözlöm! Már hosszú évek óta vissza-visszatérő ínhüvelygyulladással küszködöm (15 éve). Kétszer volt gipszben a(bal) kezem, illetve kétszer kaptam fizikoterápiát. Ez még gyerekkoromban volt. Majd azt mondták hogy nem tudnak vele mit...
        Kedves Doktor Nő/Úr! 17 hónapos a kislányom. A védőnő kisebb korában is jelezte hogy a bal lába kicsit befelé áll (születésétől kezdve) viszont senki nem küldött minket ortopédiára. Mindennap este masszìrozom a lába külső élét, a...
        2 napja voltam a háziorvosomnál mert nagyon fáj a kezem.Megállapította hogy inhüvely gyulladásom van és hogy ez 3 nap alatt rendbe fog jönni. Fastumgel-t javasolt rá,hogy masszìrozzam be napi 2x.de szinte semmit nem javult.Ugyanùgy zsibbad és...
        Jó napot Doktor Úr!Azzal kapcsolatban kérdeznék,hogy februárban eltörött a L.IIes csigolyám,pontosan ez áll a papíromon:L.II felső zárólemeze beroppant,a csigolyatest magassága ék alakban csökkentebb,dorsalisan 29,vertalisan 22mm-es.Az...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Az utóbbi időben nagyon gyakran nyilaló, éles fájdalmat érzek a jobb lábamban.(és csak ott) Általában a vádlimban fáj függőleges irányban, egy csíkban. Mostanában ez...
        Pár hete már,hogy a jobb lapockám alatti bordarész teljes hosszában,beleértve a gerincoszlop melletti izomzatot is,ég,és tapintásra,enyhe nyomásra is,csontfájdalmat érzek.Hátközép részen,két csigolyám érintésre,vagy gyenge masszirozásra...
        Udvozlom! 21eves vagyok, mar vagy 10eve vannak terdproblemaim, kaptam mar talpbetet, de attol sem volt jobb. Par eve mar nem is foglalkozom vele. Hosszabb setak utan faj a terdem, labszaram, de beletorodtem. Ma egesz nap fajt a jobb terdhajlatom alatt. Most...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kérdésemet édesanyám leletével kapcsolatban teszem fel, mivel ezt az orvos nem tette meg.A lelet a következőképpen szól. Anamesis Status: Dereka fáj a fájdalom a lábába sugárzik, fiz: L gerinc ütésre érzékeny. BO...
        Üdvözlet! Néhány évvel ezelőtt mindkét térdemen arthroscopiát végeztek és nagy fokú porckopást diagnosztizáltak. A műtétek után a mozgásom beszűkült, megnehezült. Állandó fájdalmak között élek, csak kapaszkodva tudok lépcsőn...
        A jobb csuklóm állandóan fáj, emeléskor, tartáskor még jobban, és nem tudok rátámaszkodni se már. A fájdalom már a kézfejemen is jelentkezett az ujjaimnál. Időközönként nyugalmi állapotban is fáj, de van amikor nem, csak ha használom. A...
        A jobb vállizületben a subscapuláris ín elkeskenyedett és meszesedés található benne. Jobb karomat nem tudom felemelni, fájdalmaim vannak. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben Ön mit tanácsol, milyen gyógymódok vannak?
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Február 20-án műtöttek idült garatmandula gyulladással. Derékfájással és talpfájással küzdök augusztus óta. AZ AST szintem 560 körül volt a műtét előtt és a vérsüllyedés is magas értéket mutatott. A derekam...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves, budapesti egyetemista vagyok. Az elmúlt 1-2 hétben éjszakánként és valamikor nappal egy furcsa fájdalmat érzek a lábszáramban, ami miatt nagyon kellemetlenül érzem magam, de a végtag mozgatásával elmúlik....
        7 éves fiú unokámmal kapcsolatban kérem a tanácsukat. Egyik nap játszás közben kis kézi súlyzókkal játszott, karkörzéseket végzett. Megdöbbenve hallottam, hogy minden porcikája recseg-ropog. Döbbenetemet látva nevetve mondta, hogy ez még...
        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő, 29 éves vagyok, egy éve ültettek be csípőprotézist. Volt egy daganat a combfejben, illetve a combcsontban, így egy tumorprotézist kaptam, és a combcsont egy részét is el kellett távolítani. Nem tudom mi a neve,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 23 éves lány vagyok, kis korom óta nagy mértékű gerincferdülésem van. Ha fizikai munkát végzek pl. kerti munka/gereblyézést stb. nagyon fáj a derekam, hátam. Régebben mondta nekem az orvosom, hogy olyan jellegű...
        Tisztelt Doktor, 2-3 hónapja időnként érzek a mellkasom bal oldalán, a mellizom közepe táján egy pingponglabda nagyságú éles diszkomfortérzetet, ami ha erősebb, akkor már fájdalomnak mondanám. Csak bizonyos testhelyzetekben, illetve...