• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy december 13-án sajnos elestem. Orsócsont (radius) proximális végének törését állapították meg. A röntgen leletre azt írták rá "a bal radiusfejecsen 20 fokos medialis irányú...
        Tisztelt Doktornő! Kérem, elemezze MR leletemet! Lumbalis gerinc MR vizsgálat: A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A corpuszok magassága normális. A peremszélek kissé megnyúltak. Az L.II-IV. discusok víztartalma kissé csökkent. Az L.III-IV....
        Tisztelt doktornő 37 éves nő vagyok . évek óta recseg ropog a nyakam . mostanában sajnos egyre jobban. ortopédián jártam már vele , de csak azt mondták nyugodtan ropogtassam. pár hete zsibbadni kezdtek az ujjaim . a hüvelyk , mutatóujj és...
        Tisztelt Doktornő! A következő felsorolás egy röntgen eredménye: - S alakú scoliosis, - a kyphosis fokozottabb, - a rések épek, - a kp. csigolyatestek zárólemezei kissé egyenletlenek. Le tudná nekem írni, hogy ezek pontosan mit jelentenek,...
        Tisztelt Doktor Úr! Többszöri térd mötétem is volt/synovitis/1990-93-96-ban.Majd utánna nem is fájt a térdem tavaly nyárig.Elmentem az orvoshoz és közölték velem hogy elöre haladott arthrosis-om van.Az idén januárban...
        Kedves Doktornő! Már hónapok óta szenvedek a fájdalomtól, amely a lábamban és a kezeimben van egész nap. Azt a tortúrát, amin keresztülmentem eddig inkább nem részletezném, hiszen konkrétan a nyaki MRI leletemmel kapcsolatban vagyok...
        Tisztelt doktor úr! a hétvégén kézilabda meccsen megsérült a bal térdem. A Baleseti Intézetben a következő dignózist adták: laesio lig. med. gen. I.s. Térdrögzítőt kell viselnem hat hétig. Szeretném kérdezni, hogy mit jelentenek a...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja elkezdett fájni a bal térdem belső felénél."A patella elülső-felső peremén EXOTOSIS képződött"A térd izületi rés norm.tágasságú. Az eminenciákon csekély mészfelrakódások vannak. Csak fájdalom...
        2 hete kirándult a térdem elmentem vele orvoshoz megröntgeneztek semmilyen szalagom nem szakadt el egy kis folyadékot találtak benne de mondták jegeljem kenjem és az felszivodik. Nagyjábol el is tűnt a duzzanat de mikor ki egyenesitem a lábam a...
        Tisztelt Doktornő! 28 éves nő vagyok. Néhány hete kezdődött a keresztcsont fájdalmam, amely az elmúlt 2 hétben állandósult és egyre erősödik. A legrosszabb fekvő helyzetben, gyakran éjszaka is felébredek a fájdalomra, ha egyáltalán el...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt rosszul léptem, azóta fáj és dagadt a bokám. A röntgen és az ultrahang eredménye alapján az ortopéd orvos „Pes planus fixatus l.u. és Arthrosis subtal l.u.” diagnózis állított fel. Ortopéd cipő...
        Tisztelt Doktornő! A hátam 6-7 hete a lapockáim között (jellemzően a baloldalon) „fáj”, inkább kellemetlen nyomó érzést okoz. Jobban zavar, hogy később kialakult egy „belső gombócérzés”, ami a bal lapocka belső átlós szélének a...
        Tisztelt Doktornő! Csípőficammal születtem, és mára a forgóim már teljesen eldeformálódtak, a műtétet sem vállalták. A járás nagy fájdalommal jár, erre Movalist, Sirdaludot és Mydetont kell szednem, továbbá kalciumot és D vitamint is...
        Jó napot kívánok! A problémám, hogy 1998-ban eltörött a jobb csuklóm egy balesetben (scaphoideum nevü csontocska tört ketté). Zárt gipszet kaptam könyéktöl a kézfejig. Mivel a csontok nem értek össze igy nem volt tökéletes kötés...
        Kézilabda edzésen lassan két hete ,hogy rosszul érkeztem és rá estem a labdára.Rögtön ki is bicsaklott a bokám kifele ami azonnal kb. teniszlabda nagyságúra dagadt . Amikor levettük óvatosan a cipőt azonnal el kezdtük fagyasztó sprayel fújni...
        Tisztelt Doktor úr! Kb. 1 hónapja ugrás közben kiment a térdem.Utána 3-4napig nem nagyon tudtam közlekedni, mert erősen fájt, illetve könnyen megbicsaklott.Az egész térdem körbe be volt dagadva. Akkor azt mondta a sebész, hogy pihentessem, ha...
        Tisztelt Doktornő! Több mint egy éve élek fájdalommal, először a bal könyökömben, majd a bal vállamban van kisugárzó fájdalom. Kaptam már közvetlenül a vállamba Diphrophos injekciókat, fizikoerápiás kezeléseket (Dioninnal...
        Udvozlom, szeretnem megkérdezni, hogy ön mit javasolna az alábbiak tudatában: 4-5 éve felfedeztek nálam a térdemben, egy porcfelszin elváltozást, jártam fel évente később évente controllra volt hogy ez az "elhalt" porcterulet nagyobb lett aztan...
        Hát és keresztcsont ill derékfájásaim vannak. Rtg eredményeim.Fokozott háti kyphosis,a csontok porotikusak,a VII. csigolya ventrál felé ék alakban megkeskenyedett, magassága 16 mm, fedőlemeze kissé beroppant. A Lumbalis felvétel:a csigolyák...
        Tisztelt Doktornő! 4 és fél hónapos Kislányommal voltunk csípőizületi Uh-n. J.O.alfa szög 61 fok.béta szög 47 fok. Kis csontmag látható,1.tipusu csipő. B.O. alfa szög 66 fok,béta szög 39 fok. kis csontmag látható,1. tipusu csipő. ez volt...