• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Bogdán Aurél
        Dr. Bogdán Aurél, traumatológus, ortopédus
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Az alábbi röntgen leletet kaptam: Nyaki gerinc 2 irányú felvétel: Megtartott lordosis. A.C.III.-IV. csigolya közötti discusrés minimálisan szűkebb. Nyaki borda nem látható. Háti gerinc kétirányú felvétel: Fokozott kyposis. T.X.-XI....
        Kb. fél éve kezdődött, hogy időnként erős fájdalmat érzek a jobb térdemben. Pl.: sétálás közben, felállás pillanatában váratlanul nagy fájdalmat érzek, ami 2-3 percig áll fenn, ritkábban tovább is. Nagy megerőltetések után is, mint...
        Üdv kedves doktorúr/doktornő! A problémám kicsit megrémít sajnos, ugyanis a jobb karom zsibbad reggel erre ébredek és napközben is sűrűn előfordul, biciglizéskor vagy ha csak szimplán fekszem hanyat és tartom a jobb kezemmel a telefont akkor...
        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! A problémám a következő lenne: Kb másfél hónapja kiujult az egyik lábamon az ún. calcaneus sarkantyú. Nagyon fájdalmas, reggel mikor megpihen alig birok talpra állni, sőt ugy veszem észre, hogy a másik lábamon is...
        Tisztelt doktor Nő/Úr! Kb. 5-6 éve fordult elő először nálam, hogy a lapockám környékén megfájdult a hátam, és azóta időnként újra előjön. Ilyenkor egy mozdulat után érzem, hogy valami nincs rendben, de ilyenkor fájdalmat még nem...
        Másfél hete a bal kulcscsontom eltört x alakban. Az orvosok nem tanácsolták a műtétet ezért hátizsák kötést kaptam. A kérdésem az lenne ezt meddig kell hordani és, hogy helyette nem lehetne-e vállvédőt hordani? Válaszát előre is...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!Ma kaptam meg a röntgen leletem és szeretném tudni mit jelent,mivel későbbi időpontom van a reumatológiára! A cervicalis lordosis mérséklődött.Nyaki borda nincs. Az L.IV:-V.közötti,ill.az LS rés...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 2 hónapja erősen elkezdett kattogni a jobb vállam és a lapockám. Mivel számítógépes munkát végzek, gondoltam a torna segíteni fog. Az állapotom nem javult, sőt azóta már az álkapcsom, a végtagjaim minden része...
        A tegnap feltett kérdésemre válaszolt Dr Bogdán Aurél. További kérdésem lenne, hogy mi történik akkor, ha a protézist el kell távolítani, vagy mivel nagyon törékenyek, vékonyak a csontjaim, és esetleg a protézis betételekor elreped a...
        Bal oldali részleges bénulásos combnyaktövemet eltörtem áprilisban, és azóta a minden lépésnél jelentkező nagy fájdalom miatt szinte teljesen járásképtelenné váltam.Rtg. szerint a combnyak helyén álizület alakult ki, erre javasolták a...
        Tisztelt Szakértő! Deréktáji fájdalmaim vannak,bal oldali medencetáji szúró érzéssel.Kb 1 hónapja tart,a háziorvosom elküldött röntgen vizsgálatra eredménye a következő.Balra convex scoliosis,fiziológiás lordosis.L.V-S.I között...
        Nagyon sokszor fáj a hátam emiatt. Ezt a dolgot lehetne-e valahogyan orvosolni? A mindennapjaimat is megnehezíti és testnevelés órán is elég kellemetlen így futni és intenzívebben mozogni.
        Előzmény: 2013.szept.17.-én bal térd ASC-os plica mediopat. bemetszés és med. meniscus part. resectio történt. 2014. májusától bo. térde ismét panaszossá vált, szúró, hasító, nyilaló fájdalom amely néha nyugalmi állapotba is...
        körülbelül 2 hete hajnali egykor mentem fel a lépcsón amikor valahogy szerencsétlenül kisebet léptem mint a lépcsőfok és belerugtam jobb lábbal a nagylábujjam melleti lábuj kiugrott a hejéröl korházba mentem vele az ügyeletes orvos...
        Kedves Szakértő! A térdemmel már három hónapja problémák vannak. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a térdortézis használata mikor javasolt? Csak orvos írhatja fel? Valamint még azt szeretném kérdezni, hogy milyen hatással van a...
        Kedves Webbeteg! 2 hete foci meccs előtt, bemelegítésnél rosszul rúgtam labdába és valószínűleg kificamítottam a bokám. akkor abban a 2 órában még be volt melegedve az ízület, nem foglalkoztam vele, végig játszottam a meccset. Miután haza...
        Tisztelt Dr Nő/Úr! 74 kg vagyok az utóbbi 2 évben semmi fizikai aktivitásom nem volt csak amit a 2 kis gyerekem mellett kellett mozogni.Elkezdtem gerinctornát illetve fekvőtámaszt gugolást és azt tapasztaltam gugolásnál ropog a bal térdem,nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Június elején baleset érte a térdem. A diagnózis: a térd külső és belső szalagjainak rándulása és húzódása. Porcsérülés gyanú miatt MR-re küldtek. Segítene kérem értelmezni a leletet? Mire számíthatok,...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Néhány napja éjjelente a fél oldalamat érintő dagadás jelentkezik: a jobb kézfejem, a lábam, különösen a lábfej es a boka bedagad, a kezem csuklotol égető érzéssel faj, erre a fájdalomra ébredek fel. Tegnap a...
        Jó estét kívánok! Anyukám lépcsőzés közben félre lépett, és kifordult a bokája, majd feldagadt. Kórházba, balesetire nem megy mert majd, ha rosszabb lesz akkor... Érdemes-e várni? Válaszát előre is köszönöm!