• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor/nő/úr! Szeretném tudni,mire számíthatok ezzel a lelettel. "A bal csípőizületi rés jelentősen beszűkült. A cápa szél durván scleroticus. A laterális peremszél megnyúlt. A femurfejben inhomogén scleroticus illetve cysták...
        Tisztelt Doktorúr/Nő! A bal karom fáj a csontoknál. Fájdogál a tenyerem jobb oldala felül, néha az ujjaim, az alkarom főleg kívül, és a felkarom kívül, belül, csuklóm is szokott. Ez nem folyamatoa és általában nem is egyszerre jeletkezik....
        Tisztelt Doktornő! Kb. 1 hete kezdődött a bal sarkamban érezhető késszúrásszerű fájdalom! Ez akkor jelentkezik mikor lehajolok vagy a bal lábfejemet magam felé feszítem miközben a lábam nyújtva van! Olyan érzés mintha egy kés szúrnának...
        Tisztelt Szakértő! A 2 hónapos babámnak ropognak a csontjai.Van mikor úgy hallom ha büfiztetem a nyaka szokott ropogni. Lehetséges ez? Ettől neki lehet baja? Előre is köszönöm a választ. Ildikó
        Edzésen deréktáji Húzódással fordultam sürgősségi kivizsgáláshoz , ahol lumbális gerinc , kétirányú röntgenfelvételt készítettek. A sürgősségi osztályon lévő főorvos azt mondta hogy gerinchasadékom van , és hogy nem ajánlott a...
        Tisztelt Doktor Nő, Úr! Ízületi problémámmal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. 39 éves férfi vagyok, és Szombathelyen élek. A kórelőzményhez hozzá tartozik ,hogy édesanyám már 36 éve sok- ízületi gyulladásban szenved, és a...
        Tisztelt reumatológus! Tisztelt Dr. Puskás Réka! Mindenképp Önnek szeretném feltenni a kérdésemet. Férjemnek évek óta állandó nagyon erős derékfájdalmam van, amire eddig csak úszást és tornát javasoltak, de nem igazán enyhülnek...
        Edzesen derektaji huzodassal fordultam surgossegi kivizsgalashoz , ahol lumbalis gedinc , ketiranyu rontgenfelvetelt keszitettek. A surgossegi osztalyon levo foorvos azt mondta h gerinchasadekom van , es hogy nem ajanlott a nagy intenzitasu terhelesek...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Olyan kérdéssel/problémával fordulnék Önhöz hogy, körülbelül 1 hónapja nehéz fizikai munka végzésekor (nehéz tárgy emelése), másnap mintha izomláz szerű érzés lett volna a deréktájon, de mégis inkább a...
        Arra szeretnék választ kapni, hogy a mellékelt MR-lelet alapján a térdproblémámnak mi a megfelelő kezelése? MR: diagnózis: R E S Z L E T E S LELET: A patella magasabban all, hyalinporc felszine a medialis felszinen egyenetlen, kisse heterogen. A...