• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! Ha a nyakamon nem sokkal a vállam fölött megnyomom picit a csigolyát vagy a baloldalát akkor roppan egyet szinte minden második alkalommal, nagyon zavaró, még októberben voltam vele a sebészeten a közeli sztk-ban ,...
        Üdvözlöm! 8 hetes kisfiam csípő ultrahang lelet ertelmezeseben kérném a segítségét! Tegnap voltunk, a doktornő aki végezte, nagyon rossznak találta (nem ortopédus), ma a háziorvos latta, azt mondta tökéletes lelet. Nemtudom, kinek hihetek....
        Üdvözlet! Az lenne a kérdésem, hogy milyen képalkotási technikát javasol (röntgen, ultrahang, MR) elvégezni, amelyik egyértelműen ki tudja mutatni a térdizületi porckopást? Válaszát előre is köszönöm, Olivér
        Tisztelt Doktor Úr! Fél éve kezdődött a könyökfájdalmam, amire kaptam gyulladáscsökkentő tablettát, majd mivel nem segített szteroid injekciót a könyökömbe. Pár hétig úgy tűnt rendben van, de megint kiújult a fájdalom. Olyanyira, hogy...
        Tisztelt Doktor Úr! 2013 . dec.ben forró levessel leöntöttem mindkét lábfejemet. I-II. fokú égési sérülést szenvedtem. Akkor:"A jobb láb dorsalis felszínén a bokaizületre terjedő 2 tenyérnyi vaskos, necrotikus pörkkel fedett invet. II....
        5 éve körülbelül egy estén, barátokkal skander versenyt tartottunk. Egész pontosan nem is emlékszek a kimenetelre, de azóta a könyököm belső része hajlításkor beszúr, ropog. Próbáltam masszíroztatni, jegelni, gondoltam idővel megjavul. 5...
        Ön szerint szükséges a beavatkozás vagy elég az alternatív gyógyítás
        Üdvözlet Doktor Úr! megértettem a" pattanó új " lényegtét és értem nem gyógyitható csak mütéttel. Egy kérdés nem hagy nyugodni,ha pl. jéghideg vizet engedek a kisujjam tövére ideiglenesen elmulik a kisujjam behajlitásával járó...
        Tisztelt Doktor Úr! A kolléganőm nevében szeretnék tanácsért fordulni Önhöz! Körülbelül 3 éve jelentkezett nála a következő probléma: 10-15 perces nyugalmi helyzet - elsősorban lefekvés - után a jobb karja hátsó oldalán a vállizom...
        Kedves Dr. Úr! A párom ma lehajolt és egy pontos középen bele nyílalt a hátába alig tudott felegyenesedni és nem kapott levegőt. Most jobb neki de középtájt a gerince még mindig fáj és a légzése is nehezebb. Nem voltam ott ő dolgozik...
        Tisztelt Doktor Úr! 4 éve fennálló problémában szeretnék tanácsot kérni. Egy éles, hasító fájdalmat éreztem a bokámban járás közben, mintha kibicsaklott volna... Nem tudtam ráállni, a talpam külső élén tudtam csak járni. Másnap...
        Ildikó ERDÉLYBŐL 43-éves vagyok van egy csúnya hátgerinc ferdülésem,lúdtalp meg bokasülyedés (ezekről a betegségekről tudok),utbbi két-három hónapja nagyon fáj a kislábújam.Észrevettem a kis és az előtte lévő lábúj között mi úgy...
        Tisztelt Doktor úr! Írtam már önnek korábban is,derékból farizomba sugárzó fájdalom ügyében,azóta keszült rólam ágyéki gerinc MR ami azt mutatta,hogy L IV-V rés kissé szűkebb,a discus víztartalma csökkent,jobb oldalon parasagittalisan...
        Tisztelt Doktor Úr! 2013-ban medence felvétel alapján diagnosztizált: "Bal acetabulum felső pereme kihegyezett,minimális degereativ elváltozás.A csípő izületek egyébként megtartottak.Csontszerkezeti eltérés nincs. Ez áll a rtg...
        Tisztelt Doktornő! Hónapok óta gyenge a bal térdem, folyamatosan recseg (ez a hang nem mondható egyszerű ropogásnak), még lépcsőzéskor is, minden egyes lépcsőfoknál-ami így huszon évesen nem túl gyakori. Időnként fáj is, de nem...
        Tisztelt doktor úr.Másfél éve éreztem először saroktáji fájdalmat.Akkor kiderült,hogy sarkantyúm van amire gyulladáscsökkentő gyógyszert írtak fel.Pár hónap múlva javulást tapasztaltam.De közben én aktívan dolgoztam is(bolti...
        Kedved Doktornő! Megint csak önhöz fordúlnék! Ma voltam a körzeti orvosomnál,aki megnézte és azt mondta hogy hát már be van gyulladva! Írt rá egy Gentamicin Wagner kenőcsöt,napi 3x4 i kezelést mondtak!Ez a kenőcs mennyire hatásos,és kb...
        Tisztelt dr Nő/ úr! Olyan kérdésem lenne, hogy kisfi 3 hetes csípővizsgálatán az orvos otto bock szerkezetet írt fel neki. Az eredményei ekkor: Jobb csípő; 2a- (2c) alfa: 53 fok, béta 61 fok Bal csípő; 2a- alfa: 56 fok, béta 64 fok A...
        több mint két hónapja fáj a lábam eleinte csak a jobb majd a ballábam is fájni kezdett .Nagyon csúnyán bedagad huzza a görcs de nem görcsölbe csak az az érzés sugárzik .néha lezsibbad ha megérintem nem érzem rendesen a tapintást. Van...
        Tisztelt Főorvos Úr! Térdizületi problémáim miatt az ortopéd főorvos bizonyos injekciót javasolt,amit hetenként kell kapnom és 10 000 Ft-ba kerül darabja..A nevét nem tudom mert nincs leírva,csak azt,hogy viscosupplementációs...