• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő !! Voltam reumatológian es tietze szindrómát állapítottak meg. Két napja eléggé faj a mellkasom, nyomásra erzekeny is. A kérdésem az lenne, hogy a fent említett panaszom okozhatja ezt, vagy esetleg valamilyen szivproblemam...
        Üdvözlöm! A lányom lassan 10 éve kézilabdázik, jelenleg 15 éves. A nyár végén jelentkezett nála alsó lábszárainak fájdalma. A sípcsont melletti részen. Először csonthártya gyulladásra gyanakodtak, fekete nadálytővel kentük és...
        Megemeltem egy nehezebb tárgyat azóta szúr a hátam és a szegycsontom
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni,hogy műtét és gyógytorna nélkűl képes-e a gerincsérv úgy eltűnni, hogy az MRI felvétel nem mutatja ki.Történt ugyanis, hogy MRI vizsgálat (orvosom elmondása szerint)nagy kiterjedésű kiszakadt...
        Kedves Dr.úr! Az lenne a panaszom hogy 1 hete elkezdett fájni a jobb sarkam..de csak akkor fáj amikor cipő van rajtam és abból is olyan ami tartja a lábamat,vagy magas szárú..viszont van 1 bakancsom amit hordok jó ideje,de fél számmal nagyobb...
        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve fáj az ülés. Rendszeresen futok, de a futásnál is egyre észrevehetőbb volt, hogy a jobb lábam húzódik. Gyakorlatilag az ülőcsönttól indult ki a fájdalom és hátul a térd hajlatig sugárzott. Csak a jobb oldal...
        Másfél éve éppen nyaraltunk amikor egy hatalmas pattanást éreztem a nyakamban és utána lezsibbadt a torticollis felőli oldalam (fejem, karom, lábam). Azóta többször történt ilyen. Aktívan sportolok. Több napos hátizsákos túrák után,...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy eltört a gyűrűs ujjam, sinben volt, levették, beforrt, kiirtak 14 alkalmas gyógytornát, de egyenlőre még nem volt időpont hogy elmenjek. Olvastam hogy a langyos vízben tornáztatás illetve a...
        Tisztelt Doktor Úr! Három hete térdre estem az ónos esőben, aminek következtében eltört a sipcsontom. Kaptam egy merev gipszet, és utasításokat: "nem ráállni, jegelni, hasbaszuri..." Már több mint tíz napja nincs semmi fájdalmam. Van rá...
        Problémám a derékfájás csak a bal oldalon csak fekvéskor éjszaka.Alig tudok megfordulni.Kb.3 hónapja.Egy éve járok konditerembe,és arra gondolok hogy az intenzív mozgás, porckopás.Anyukám is ugyanígy szenved.Kérek szépen választ, orvosi...
        Tisztelt doktor nő! Egy hónapja kb. bekerültem a kórházba, mert a bal kezem zsibbadt, és olyan érzés volt a bal mellkasomban mintha beszorult volna a levegő. Itt semmi érdemleges nem történt, viszont előjegyeztek nyaki gerinc MR-re. Ez most...
        Kedves Doktornő! Egy ideje hátfájással küzdök,főként derék tájban fájt eddig, ami kisugárzott a lábamba is, 1-2 napon belül elmúlt.Néhány hete az egész hátam megfájdult, többször masszíroztattam, ami használt is,de vesekörnyéken...
        Tisztelt Doktornő! Mellékelten küldöm önnek az ORFI-ban kapott ambuláns lapot, melynek értelmezésében szeretném kérni a segítségét, miután a Doktor úr nem mondott semmit, csak 2 db gyógyszert írt fel, illetve 1 hét múlva kontrollt. A 2...
        Először is, köszönöm, hogy válaszolt a feleségem kapcsán a tossy 3 illetőségű kérdésemre. (http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sebeszet/140287) Azóta a drót előbújt, és el is távolították - legalábbis egyet, környéke eléggé...
        Tisztelt Doktor úr! 7 évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedtem. Én vezettem az autót, és balról nekem jött egy teherautó, erős ütés érte a vállamat, az 5-ös és 7-es csigolyák közül kimozdult a 6-os. Azóta is fájogat a hátam, főleg több...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérni a leletem értelmezését.Azt is szeretném tudni,hogy milyen súlyos ez az állapot,mivel javítható,esetleg műtétre is sor kerülhet? A fiz.görbületek és csigolyatestek magassága megtartott.A discusokban és a...
        Tisztelt Doktor úr! Mindkét lábamban három hónapja,talpizomgyulladás van, a sarkaimban csonthártyagyulladás és ideggyulladás.Sporttal túlerőltettem valószínűleg.Kaptam öt szteroid injekciót,amik valamelyest csökkentették a problémát,de...
        Tisztelt doktornő/úr! Körülbelül 2 hónapja kezdődtek panaszaim azzal, hogy néha, mozgás közben enyhe szédülést éreztem. Ez szinte minden nap előfordult. Ezzel együtt észrevettem, hogy a nyakam és a hátam is "be van állva". Amikor...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Véleményét szeretném kérni a csukló problémámmal kapcsolatban. Körülbelül 2éve kezdődött, akkor biciklivel estem rá, röntgenezték is, negatív volt, utána jó ideig fájt, majd szinte elmúlt. Munkámból adódóan...
        Tisztelt Doktor úr! Évek óta rendszeresen futok. Tavaly tavasz óta fáj a sípcsontom elülső, belső része, hol az egyik, hol a másik, de egyszerre sosem fáj mind kettő. Próbálkoztam a pihentetéssel, krémekkel, de még orvosnál nem voltam....