• Kulcscsont törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktot úr/nő! 17-én szombaton focizás közben eltört a kulcscsontom.Bementem a kórházba ahol megröntgeneztek majd kaptam egy 8-as kötést utána még egy röntgen és elengedtek.Az eredmény a következő volt: Rekesz szabályos helyzetű,jól határolt.Sinusok szabadok.Tiszta tüdők,jobb oldalon venea azygos.A hilusi érképletek normális tágasságúak.Cor nem nagyobb.Az aorta nem tág. A bal clavicula középső harmadában ferde törés van.A distalis törtvég teljes csontszélességgel caudal felé dislocalt.A tengelyállás jó. Repesitio után:a bal clavicula törésében a dislocatio fél csontszélésségnyi caudalis irányba. 21-én szerdán voltam kontrollon ahol szintén megröntgeneztek(akkor valamiért szemből) ennek az eredménye: Kontroll felvétel:Jobb oldali(ez azért furcsa mert a bal kulcscsont) clavicula lateralis törtvég több mint csontszélességgel caudal és medial felé dislocalt.A csontfragmentumok helyzete változatlan. Sok mindent nem mondtak csak hogy menjek vissza dec.12-én addig legyen a karom felkötve. A kérdésem az lenne hogy ha jól értelmezem akkor az utolsó leleten rosszabbul állnak a csontok mint eddig mégis a doktor úr azt mondta a 8-as kötést is levehetem mert úgyis ki fog lazulni 2-3 nap alatt,elég a karfelkötés.Ez valóban így van?Illetve ha így elmozdulva forr össze a csont nem fog későbbiekben korlátozni engem? Üdvözlettel:Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsonttörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján nem értem, hogy miért vetették le a 8-as kötést, mert azt legalább 3-4 hétig szükséges viselni, hogy a megfelelő hatást elérje. Nekem is úgy tűnik, hogy rosszabbodott a helyzet, de még nem olyan rossz. Nem késő még visszatetetni a 8-as kötést, mert még javulhat az állás. Az oldaltévesztés valószínűleg adminisztrációs hiba miatt történt. Ha gondolja keressen fel egy másik traumatológiai szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. november 22., 09:23; Megválaszolva: 2012. november 24., 21:09

        Tudjon meg többet: kulcscsonttörés
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr. Úr! Gyulladás csökkentő szedése mellett sem csökken a fájdalom a térdemben,ami lassan a mindennapi éltet is megnehezíti. Javasolja-e Ön a térdbe adott injekciót, mint átmeneti megoldást, vagy érdemesebb még egy műtétet...
        Tisztelt Doktor Úr! Még 2011 októberében egy futballmérkőzésen egy rácsúszás következtében a jobb lábam letapadt, és a térdem egy nagyot roppant. Pár hét kihagyás után kiderült, hogy terhelésre igen nagy fájdalmat érzek a térdemben,...
        Tisztelt Doktor Úr! 80 éves édesanyám néhány napja elesett és medencecsont törést szenvedett.Jelenleg csavarokkal húzatják a lábát.Pár napon belül fogják műteni.Kérdésem az lenne,hogy vannak-e kockázati tényezői a műtétnek,illetve...
        Július 14. én kaptam a térd ízületbe ditroposz inj.Pár nap múlva jelentkezett nálam először csak a lábamba, később a testem különböző részén erős izomgörcs a mai napig sem múlt el,sőt olyan hatás is van mint aki vízhajtót...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy gerincferdülés esetén lehet-e igényelni ingyenes vagy kedvezményes úszóbérletet? Egyrészt a magam számára, másrészt 13 éves lányom számára. Ha igen, milyen dokumentációk szükségesek hozzá,...
        Egyik reggel pár napja úgy ébredtem hogy a lábfejem (bal láb) külső fele megerőltetésre fáj,illetve a lábfejen a boka és a kislábujj között van egy pont amit ha megnyomok eléggé fáj....4 napja tart már de nem érzem hogy enyhülne bár...
        Tisztelt doktor úr! Egy hete fáj a térdem, alig tudok ráállni, csak sántítva tudok járni. A térd fölötti rész teljes szélességéében meg van dagadva (reggelenként kevésbé, estére nagyon), oldalt, a külső részen szintén egy fél diónyi...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Ma az alábbi leletet kaptam : Lumbalis gerinc kétirányú röntgen felvétel-re,viszont az orvosom szabadságon van és csak egy hónap múlva tudom megmutatni neki.Kérem segítsen az értelmezésben! : A lumb. lordosis...
        Üdvözletem! 23 éves 168 cm 74 kg sportoló rendőrlány vagyok. 9 éves korom óta folyamatosan sportolok, 2007 óta kezdtem foglalkozni a küzdősportokkal, de csak hobbi szinten, majd 2013-tól versenyszerűen küzdök. Emellett konditerembe járok...
        Tisztelt Doktor Úr! 2015.07.08-án szeméremcsont törésem lett. (Eddig már csontritkulás következtében többször is volt törésem.) Az esés következtében a jobb combomon kék folt is keletkezett, ám a jobb tomporom jobban fáj, a lábamba is...
        Az lenne a kérdésem hogy lehetséges e hogy bő egy hónap elteltével az első mr után a másikon már mást írtak le igaz 3 hétig csak feküdtem és szedtem az antibiotikumot a spondilodiscitisre,leírom a két lelet tartalmát: Az S1 lumbalizált.Az...
        Üdv, Gyakran érzek fájdalmat a bal térdemben,olykor olyan mintha becsípődne (sétálás közben 1mp erejéig) gyakran pedig elgyengül a térdem,olyan mintha megbicsaklana. (ez is sétálás közben nagyjából 1mp.Ha bal lábamra állok,és kicsit...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Háti gerincfájdalom miatt, ami légvételre néha kisugárzik a ball mell alatti bordákba, tüdő és gerincröntgenre küldtek A tüdő röntgen negativ. A gerincröntgen leletem a következő: "A D gerinc kyphosisa megtartott....
        jó napot DOKTOR ÚR.4 hete sarokcsont törésem lett,konzervatv kezelést kapok mert nem mozdult el,igaz három helyen tört.de mostmár elég jol van nem puffadt,nem fáj,tudom mozgatni,majd még 2 hét múlva kell mennem elenörzésre,kérdésem,szabad...
        Jó napot! Csipőprotézissel rendelkező 57éves személynek ajánlott-e vagy egyáltalán szabad-e valamilyen masszázs illetve fogyasztó derékövet használni?ha szabad kérem mondjon olyan típust amelyet nyugodtan lehet használni és egyben...
        Tisztelt Doktor úr! A bal térdemben már elég rég óta, lassan egy fél éve feszülést érzek, ez akkor a legrosszabb mikor ülök vagy fekszem. Nem kifejezetten fájdalom, inkább csak egy nagyon kellemetlen, el nem múló érzés. Volt, hogy egy...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! A kérdésem a következő. A fiam 13 éves. Már egy éve a kulcscsont tövénél,- ami az elülső részén a nyak alatti vége - meg van vastagodva, de csak az egyik. Nagyon látni, hogy nem egyforma. Ortopédiára...
        Tisztelt Doktor úr! 4 napja hirtelen fájdalmat és kis zsibbadást éreztem a jobb lábszáramban ülés közbe. Látásra érintésre csak egy nagyon kicsit van megdagadva. 2 napig nem tudtam nagyon sétálni se, jégzselével és Flectorral kentem, így...
        Tisztelt Doktor úr! K. Lujza vagyok. Pénteken elkezdett fájni a keresztcsonti szakasznál a gerincem egy pontban. Előtte is fájt ha hosszabb ideig álltam, de most nagyon elkezdett fájni hajnalra virradóan. Nem tudtam ülni és feküdni a hátamon....
        Tisztelt Dr.Bogdán Aurél! Szeretném kiértékeltetni önnel a leletem,ha megkérhetném részletesen érthetően. 1,5éve nagyon fáj a bal lábam.A térd hátsó résznél a hajlatba kezdődik mindig a fájdalom ami lehúzódik a bokámra és a sarok...