• Donga láb .Most kell vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö/úr! Olyan problémánk lenne ,hogy most 5 éves a kislány 1 éves kora ota hordjuk ortopédiára mert 3 éves koráig csak láb Újhegyen járt, utána meg csak a lába szélén. A szakrendelőben az ortopédus azt mondta nem kell vele foglalkozni majd kinövi. Most volt az oviban ortopédiai szűrővizsgalat, és kaptunk egy papírt, hogy vigyük el a gyermeket orvoshoz mert dongalába van, az ovi meg is rendelt neki 1 pár cipőt amit a doktor úr javasolt, és mondták hogy az kérte az ortopédus menyünk ki a gyerekkel a területileg illetékes rendelőbe cipőt íratni. Kivittük a papírt is amit az oviban kaptunk, de a szakrendelőben az ortopédus akihez 5 éve járunk azt mondta amit mindig, nem kell vele foglalkozni kifogja nöni, nincs szüksége semmilyen cipőre.Amit az ovi megrendelt (szandál bentre) 6-8 hét múlva kapjuk meg. Nem tudom most mit tehetek mert az egyik orvos azt mondja semmibaj már 5 éve és kinövi , nincs szüksége speciális cipöre, még a másik szerint igen is szüksége van rá.Most akkor kell e neki vagy nem? és ilyenkor hova fordulhatok ? Ha pedig téleg kell hol tudom felíratni neki hogy ne csak az ovis benti cipője legyen jó? Köszönöm válaszát-

        Dr. Bogdán Aurél válasza a dongaláb témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az elváltozásnak vannak fokozatai. Van amit nem kell kezelni, van olyan amihez cipő viselése szükséges és van olyan ami miatt műtétet kell végezni. Azt javaslom, keressenek fel egy harmadik szakrendelést, ami lehetőség szerint gyermekortopédiai szakrendelés legyen és a közelben lévő valamelyik egyetemi klinikára menjenek el (Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest). Ott megvizsgálva véleményt mondanak a cipő szükségességéről és természetesen fel is írják azt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. szeptember 27., 22:00; Megválaszolva: 2012. október 02., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: