• Derék fájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.úr-nő Más vizsgálatból kifolyólag derült ki hogy,idézem"Az L. gerincen kp. fokú spondylosis van"A derékfájásom ennek tulajdonítom,ami kifejezetten fájdalmas. A kérdésem az lenne,kisugározhat-e a derék fájdalom a has falamba és az ágyékomba. Urológiai vizsgálataim negatívok voltak. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mozgásszervi probléma témában

        Az felső ágyéki szakaszon lévő ideggyökök nyomódása okozhat hasi, lágyéki fájdalmat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. július 20., 19:05; Megválaszolva: 2012. július 22., 18:59

        Tudjon meg többet: mozgásszervi probléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Milyen sportot ajánl az egyenes hát szindrómásoknak az úszáson kívül van-e más sport ami segit vagy valami egyéb kezelés, gyógymód válaszát előre is köszönöm
        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Derékfájásos panaszaim miatt beutaltak röntgenre. (A fájdalom előrehajlásos mozgásnál fokozódik.) A lelet eredménye: "A betegnek 6 lumbalis csigolyája van. Az LS rés szűkebb. Az L.V. csigolya felső...
        Az MR vizsgálat eredménye:A háti kyphosis mértéke csökkent.A Th.IX-XII.szakaszon a csigolyák elülső harmadában csontos Ankylosis figyelhető meg.A dorsalis harmadban keskeny sávként ábrázolódik az intervertebralis rés maradványa.Ezen a...
        Tisztelt Doktor Úr! Elnézést kérek a zavarásért, a feleségem betegségével kapcsolatban szeretnék kérdezni a Doktor Úrtól. 58 éves és 2016 április óta erős jobb oldali vállfájdalommal szenved folyamatosan éjjel nappal, úgy hogy még...
        Jó estét Kedves Doktornő! Ismét önhöz fordulok segitségért! A párom vasárnap le esett egy székről ablakpucolás közben! Eltört a jobb kéz kéztőcsontja! És ezen felűl a térdhajlatán hátúl keletkezett egy csúnya bevérzés! Én jegelést...
        Tisztelt cím, Oszteopenia a dexa eredménye. 6 évvel ezelőtt combnyagtörésem volt, amivel jol elvoltam 2 évvel ezelőttig, amikor a z orvos csuklotörés után Epilár trio, majd Protelos 2g irt fel, ezutàn röviddel kezdödtek a fajdalmaim tompor...
        Tisztelt Doktor úr! A kérdésem a következő lenne körülbelül másfél éve kezdődtek a térd panaszaim eleinte csak fájt aztán elkezdett bedagadni,néha hallom is ahogy recseg ropog ,sokszor nagy nyomást is érzek a térdemben ami egy hirtelen...
        5 éve vettem észre először a nyakam jobb oldalán egy kis csomót, ami nagyon kemény volt, de akkor azt hittük, hogy csak izomcsomó. Nem is nagyon foglalkoztam vele, viszont elkezdett nőni, és 1,5 éve már olyan fájdalmakat okoz, hogy elkezdtem...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Mivel nem tudom, hogy a problémámat milyen szakterülethez lehetne kötni, ezért nem adok meg szakterületet. A lényeg, hogy a jobb kezem már 3 éve fáj, és az orvosok nem képesek megszüntetni a fájdalmaimat. A fájdalom...
        A Bal térd MR felvétel értelmezésben/fordításban kérem a segítségüket, és kérdezném, hogy mit javasolnak szedni, csinálni, pl, biciklizés?: „A vizsgálat sagittalis SE T1 és FP PD, coronalis FS PD és axiális GRE T2 szekvenciákkal...
        Súlyos térdkopásom van és újabban már a forgóm is fáj. Rendszeresen szedek porcvédő gyógyszert, pl. proenzit, vagy Béres porcerőt, de már nem hat. Fél éve Diprophos és Arthrovisc injekciókat kaptam a térdembe és Diprophos injekciót a...
        Tisztelt Doktor Úr! Másfél évvel ezelőtt kezdtem el az életmódváltást, hogy megszabaduljak az extrém túlsúlyomtól (150 kg). Az edzést fokozatosan erősítettük, mivel előtte sok évig nem sportoltam. A térdem már akkor is kattogott, és ez...
        Tisztelt Doktor Úr! A közeljövőben egy munkakörhöz szükséges alkalmassági vizsgálatra kell mennem, ahol az általános testi vizsgálaton belül szerepel egy tájékozódó jellegű mozgásszervi vizsgálatok elnevezésű tétel is. Érdeklődnék,...
        Tisztelt Doktor Úr ! Kérem, hogy hozzám tartozómnak az előreláthatóan év végén sorra kerülő műtét idejéig szíveskedjen javaslatot adni a fennálló fájdalmak elviseléséhez, valamint a műtét elkerülésére amennyiben bármilyen...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két éve kezdődött a derékfájdalmam. Akkor felkerestem az ortopédiát, ahol röntgen készült a gerincemről. Az orvos azt mondta meg van kopva. Akkor gyógytornára jártam és elektromos kezelést kaptam. Ez év tavaszán...