• Ujjzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A kérdésem ujjzsibbadással kapcsolatos. Pár nappal ezelőtt a jobb kéz III-as ujjam becsípődött egy ajtóhoz, egészen pontosan az utolsó ujjperc körömágy része. Enyhe vérzés elteltével az ujjperc feldagadt. Helyi bakteriális fertőtlenítés céljából Baneocin krémmel kentem be, jegeltem és később kammillateával kezeltem a gyulladást. Természetesen másnap elmentem a traumatológiára ahol megröntgenezték és kiderült, hogy repedés törés nem történt. A kérdésem az lenne, hogy viszont amióta a trauma érte az ujjamat el van zsibbadva (Pontosabban: a utolsó ujjperc közepétől egészen a bal oldalán végig. Az ujjperc jobb oldala nincs elzsibbadva.) és ennek gyógyulása körülbelül mennyi időt vesz igénybe? A munkám miatt sokat kell kézzel írnom és nagyon zavaró ez a tünet. Zsibbadás leírása: szúró fájdalmat érzek, tapintás esetén zsibbadt érzés, hőérzet minimális. Fájdalom nincs, mozgásprobléma nincs, csupán a zsibbadás. Orvosi javaslatra Milgamma kapszulát szedek 2x1 -et. A fentebb tárgyalt tünet valószínűleg meg fog szűnni, vagy a is előfordulhat, hogy maradandó a károsodás? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ujjzsibbadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Leírása alapján átmeneti idegkárosodásról lehet szó, melyet a zúzódás során szenvedett el. Ezért is adták a gyógyszert, amit szed. Ennek a gyógyulási ideje általában 2-4 hét, és az esetek túlnyomó részében maradéktalanul meggyógyul.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. június 18., 12:25; Megválaszolva: 2012. június 20., 20:49

        Tudjon meg többet: ujjzsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: