• porclágyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/NŐ! Hat éve leestem a buszról rá a bal térdemre, amely azóta is problémákat okoz. Több kezelést kaptam, majd egy rövid ideig szedtem a Feldene nevű gyógyszert, ezt követte egy artroszkópos műtét. A műtét során condropathiát állapítottak meg, és a Condrosulf szedését ajánlotta a kezelőorvosom. Két Condrosulf kúra között szedtem a Proenzit, utóbbi úgy érztem , hogy sokkal többet használt, mint a felírt Condrosulf. Ősszel volt egy bokaműtétem és polcolni kellett a lábamat, ami az egész jó állapotban levő térdemnek nem használt. A gyógyszer szedése mellett folyamatosan végzem a gyógytornát mégis nagyon sokat fáj a térdem, nyomásérzékeny, néha akadozik. Az lenne a kérdésem, hogy a nagyobb hatás érdekében szedhető-e együtt a Condrosulf és a Dona? S mit tehetnék még a térdem állapotának javításáért? Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsa

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. A porcerősítők szedése lehet az egyik megoldás. Szedje felváltva az említett két gyógyszert 3 hónapos turnusokban 1 évig. Közben ha lehet kerülje a futást, ugrást, inkább csak ússzon, kerékpározzon. Ha ez alatt az egy év alatt nem jelentkezik jelentős javulás, akkor porctápláló injekciós kezelés is szóba jön. Ez költséges terápia, mivel az OEP csak alig téríti, de jelentős hatással lehet a porc regenerációjára. Keresse fel kezelőorvosát és folytassák a terápiát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. június 13., 14:06; Megválaszolva: 2012. június 15., 23:00

        Tudjon meg többet: mozgásszervi probléma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Először is, köszönöm, hogy válaszolt a feleségem kapcsán a tossy 3 illetőségű kérdésemre. (http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sebeszet/140287) Azóta a drót előbújt, és el is távolították - legalábbis egyet, környéke eléggé...
        Tisztelt Doktor úr! 7 évvel ezelőtt autóbalesetet szenvedtem. Én vezettem az autót, és balról nekem jött egy teherautó, erős ütés érte a vállamat, az 5-ös és 7-es csigolyák közül kimozdult a 6-os. Azóta is fájogat a hátam, főleg több...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérni a leletem értelmezését.Azt is szeretném tudni,hogy milyen súlyos ez az állapot,mivel javítható,esetleg műtétre is sor kerülhet? A fiz.görbületek és csigolyatestek magassága megtartott.A discusokban és a...
        Tisztelt Doktor úr! Mindkét lábamban három hónapja,talpizomgyulladás van, a sarkaimban csonthártyagyulladás és ideggyulladás.Sporttal túlerőltettem valószínűleg.Kaptam öt szteroid injekciót,amik valamelyest csökkentették a problémát,de...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Véleményét szeretném kérni a csukló problémámmal kapcsolatban. Körülbelül 2éve kezdődött, akkor biciklivel estem rá, röntgenezték is, negatív volt, utána jó ideig fájt, majd szinte elmúlt. Munkámból adódóan...
        Tisztelt Doktor úr! Évek óta rendszeresen futok. Tavaly tavasz óta fáj a sípcsontom elülső, belső része, hol az egyik, hol a másik, de egyszerre sosem fáj mind kettő. Próbálkoztam a pihentetéssel, krémekkel, de még orvosnál nem voltam....
        Tisztelt Doktornő! Kb.2 hete fáj a jobb térdem,néha lábszáram.Általában erős a fájdalom.Nyirkos,nedves helyen dolgozom,ezért gondolom,hogy megfázott,az elején próbáltam melegen tartani,de attól intenzívebb volt a fájdalom,(egyik éjszaka...
        Tisztelt cím: Már évtizedek óta derékfájási problémákkal küzdök,amit úgy kell érteni ,hogy a farokcsont felet közvetlenül egy picit attól jobra ,hol enyhébb hol erősebb elég gyakran előforduló fájdalmat érzek,ami párosul a jobb oldali...
        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! 3 napja kaptam kézhez az MRI-eredményemet, és rögtön utána a sportkórházba mentem vizsgálatra. Röviden leírom a sérülésem jellegét, hogy teljes képet alkothasson. Tavaly tavasszal a teljes jobb lábszáramra és...
        Tisztelt Doktor Úr! Egyik nap egy korlátot akartam átugrani de nem sikerült, a lábam beleakadt és fejreestem, vagyis az államra. A gerincem, főleg a derekamnál, azóta fáj, folyton tompa fájdalmat érzek, és a járás is lassan megy. Minden...
        Nem tudom, hogy miért fáj a medencecsontom jobb oldalt amikor rálépek
        Tisztelt Doktor Nő! A következő dologban szeretném kikérni a véleményét, tapasztalatait, valamint esetleges segítségét. 22 éves vagyok, soha semmilyen komolyabb baja nem volt az ízületeimnek, valamint a csontjaimnak sem. Kb. egy fél-egy éve...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 1,5 hete (egy kis bútor pakolgatással valószínűleg) megerőltettem a bal vállam. Két napi fájdalom, éjszakai szenvedés után elmentem az orvosi ügyeletre (mivel hétvége volt). Az orvos beadott két injekciót, és...
        Tisztelt doktornő 37 éves férfi vagyok másfél hónapja begyulladt a kislabujjam,reumatológus látta készült röntgen is ami negatív illetve kétszer vettek vért is de crp és reumafaktor mindig negatív volt. Első hetekben mindenhol fájt...
        Tisztelt Doktornő! Olyan panaszom lenne hogy mostanában elég sokat fáj a nyakam, gyakran ropog.Továbbá a nyakfájás miatt tarkó táji fejfájást is szoktam tapasztalni. Valamint ha rosszul tartom a fejem és érzem hogy húzódik és fáj a nyakam a...
        Tisztelt dr. Bogdán Aurél! Véleményét szeretném kérni bokaszalag sérülés kérdésében. 2014. augusztusában sportolás közben elszakadt a bokaszalagom, de nem javasolták a műtétet. A sérülést követő járógipsz és bokarögzítő...
        Tisztelt Doktornő! 45 éves férfi vagyok, sportos életmódot élek (futás, kondi, túrázás, hegymászás stb.), tűrhető kondícióval (pl. félmaraton 1h 47p). 1 éve a jobb térdemet műtötték (Denks műtét, Dr.Knoll), azóta visszanyertem a...
        Tisztelt Doktor Úr! A térdemben lévő porkopásra kell szednem cartinorm tablettát. Korábban mást szedtem,ott kellett szünetet tartani, ennél viszont azt írják a dobozon, hogy folyamatosan is szedhető. Ennek nincs valamilyen káros hatása, ha nem...
        T.Doktor úr! 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, mindkettőt altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt gipszben mind a két kezem majd a röntgen után a jobb további 1 hétig. Mikor levették a gipszet mind...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeptember 26.-án darabos boka illetve szárkapocscsont törésem volt. A bokám gyógyult állítólag,a szárkapocscsontom nem. A vizsgálat szerint megfelelő callusképződés nincs,alizület valószínűsíthető. Jelenleg calcium...