• porclágyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/NŐ! Hat éve leestem a buszról rá a bal térdemre, amely azóta is problémákat okoz. Több kezelést kaptam, majd egy rövid ideig szedtem a Feldene nevű gyógyszert, ezt követte egy artroszkópos műtét. A műtét során condropathiát állapítottak meg, és a Condrosulf szedését ajánlotta a kezelőorvosom. Két Condrosulf kúra között szedtem a Proenzit, utóbbi úgy érztem , hogy sokkal többet használt, mint a felírt Condrosulf. Ősszel volt egy bokaműtétem és polcolni kellett a lábamat, ami az egész jó állapotban levő térdemnek nem használt. A gyógyszer szedése mellett folyamatosan végzem a gyógytornát mégis nagyon sokat fáj a térdem, nyomásérzékeny, néha akadozik. Az lenne a kérdésem, hogy a nagyobb hatás érdekében szedhető-e együtt a Condrosulf és a Dona? S mit tehetnék még a térdem állapotának javításáért? Válaszát előre is köszönöm: Zsuzsa

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. A porcerősítők szedése lehet az egyik megoldás. Szedje felváltva az említett két gyógyszert 3 hónapos turnusokban 1 évig. Közben ha lehet kerülje a futást, ugrást, inkább csak ússzon, kerékpározzon. Ha ez alatt az egy év alatt nem jelentkezik jelentős javulás, akkor porctápláló injekciós kezelés is szóba jön. Ez költséges terápia, mivel az OEP csak alig téríti, de jelentős hatással lehet a porc regenerációjára. Keresse fel kezelőorvosát és folytassák a terápiát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. június 13., 14:06; Megválaszolva: 2012. június 15., 23:00

        Tudjon meg többet: mozgásszervi probléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben: