• Szegycsont

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy tanácsot kérjek. Az én problémám, hogy a mell közötti rész a szegycsontnál felvan duzzadva és enyhén fáj, mi lehet ennek az oka. Ütés nem érte, már korábban is fájt, decsak enyhén, de kb. 3 napja elkezdett duzzadni. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel. Gabi.

        WEBBeteg szakértő válasza a szegycsont fájdalom témában

         Kedves Gabi!

        Amennyiben tyúkmellrendellenességben nem szenved/orthopédiai rendellenesség/, mindenképpen ajánlom elsőként rtg felvétel hészítését, nincs-e csontszerkezeti eltérés a szegycsontjában. A gyulladásos folyamatok általában fájdalommal járnak.Fontos lehet, hogy milyen a csonthártya szerkezete.Ha bármi eltérés felmerül, CT elvégzése célszerű, amennyiben bármi gyulladásos folyamat lehetősége állna fenn, 3 fázisú csont-scintigráfia elvégzése válhat szükségessé. Mivel vörös csontvelőből mintát gyakran innen vesznek különböző vérképzőrendszeri betegségek diagnosztizálása céljából, a csontvelő vizsgálata is szóba jöhet.Nem akartam ezekkel megijeszteni, ez a teljes lista, amit felsoroltam. Baleset nélkül növekvő szegycsontra azért oda kell figyelni, ezért soroltam fel, és rtg vizsgálattal célszerű kezdeni.

        Üdvözlettel:  Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-14 15:40:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 09:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó