• Erős gerinc fájdalom közép tájt és keresztcsont

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.! A gerincemben és a derekam keresztcsontjában nagyon erős fájdalmaim vannak és két nappal ezelőtt egy órámba telt,hogy felltudjak állni az ágyból és eltudjak menni a wc-re,de mire kiértem már nem is tudtam pisilni,mert olyan erős fájdalmaim voltak így a fürdőkádban segítséggel sikerült.A gerincem több helyen meszesedik,de mitől fáj ennyire a keresztcsontom?Apranaxot szedek,de már az sem hat kérném a tanácsát,mert félek,hogy egyszer tényleg megmakacsolja magát a gerincem és az nem lessz pozitív dolog.Köszönettel.Mészárosné Toldy Tímea

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az, hogy meszesedik a dereka, még nem jelenti Önmagában azt, hogy ilyen panaszainak kellene lenni. Valószínűbb az, hogy a meszesedés mellett gerincdeformitás, csontszerkezeti eltérés, esetleg gyulladás, vagy sérv áll. Pontos válaszért keressen fel egy idegsebészeti, ideggyógyászati, ortopédiai vagy reumatológiai szakrendelést, ahol megfelelő vizsgálatokkal hasznos tanácsokkal és terápiával tudják ellátni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. december 21., 19:34; Megválaszolva: 2011. december 25., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: