• Gerincfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1996-ban bokatörés miatt operáltak,amit gerinc érzéstelenítéssel végeztek el.A szúrások sorozatban nem sikerültek,mert vagy a műtőssegéd nem tartotta jól a fejemet,vagy én feszítettem be.Így 2 csigolyaközbe kaptam kb.8-10 szúrást.Ezt onnan tudom,hogy az orvos mondta hogy akkor most jön egy csigolyával fentebb,a szúrások nyomait pedig meg lehetett számolni.Végül sikerült a szúrás,fejfájásom ebből adandóan nem volt.Az ezt követő 3-4 évben,ha hajoltam,emeltem,vagy nehezebb fizikai megterheléssel járó munkát végeztem,becsípődött ezen a részen a gerincem.Mozdulni nem tudtam mert nagyon fájt,és visszarántott abba a pózba amiben elkapott.Ezek csak néhány percig tartottak 2-4,és maguktól enyhültek.A fájdalom jobb oldalra sugárzott ki egy sávban a csípőm felé,de a lábamba már nem ment a fájdalom.Azóta folyamatosan fáj ez a szúrott rész,néha lüktet,és ahhoz hasonlót érzek,mintha 2-3 "giliszta mocorogna" ott.Érintésre érzékeny,ha valaki hozzá is ér,az nagyon kellemetlen és a lábam önkéntelenül is megrezzen,megmozdul.Hason feküdni nem tudok,a háton fekvés csak kevés ideig,a legjobb ha oldalt vagyok.Ha sokat állok vagy megyek,fokozódik a fájdalom,ilyenkor az esik jól,ha domborítok egy kicsit.Hason fekve egy pici horpadás észrevehető az érzékeny területen.Ha nehezet emelek elgyengülök.Válaszát köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Azt ne hiszem, hogy a tűszúrások következtében nagyobb sérülés következett volna be a csigolyák, vagya gerincvelő környékéjnm, mert annak azonnal jelentkeztek volna tünetei. Azonban lehet, hogy a bőr többszöri szúrása miatt felületes kis érzőidegek károsodtak, emiatt van az érintésre való érzékenység, fura lüktetés. Végleges megoldást nem nagyopn tudok javasolni, de semmiképpen sem szabad hagyni, hogy beszűküljön a gerinc mozgása. Rendszeres torna, esetleg fizioterápia segíthet, emiatt keressen fel egy reumatológust. Emellett Milgammat meg lehet próbálni az érzészavar miatt, próbáljon meg napi 2x1 tbl-t!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. december 21., 17:50; Megválaszolva: 2011. december 26., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: