• Térdszalag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt.Dr úr /nö .az a kérdésem lenne h hátsó részleges térdszalag szakadást diaknosztizáltak nálam májusban,és azt mondta kezelö orvoso, h pihentesem és erösitsem a comb izmomat.pár 4 hónap után újra elkezdtem fócizni és minden rendben is volt csak ha begbotlok vagy ilyesmi mozdulatot csinálok akkor nagy fájdalmat ézek a lábamban (volt artoszkopiás mütétem is és azt javasolták h ne nyuljunk a szalaghoz mert magátol meg fog gyógyulni)mikor medigg kell még pihentetnem.elöre is köszönöm a választ.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdszalag szakadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Azzal tisztában kell lennie, hogy a térde már soha nem lesz olyan stabil, mint volt. Lehet focizni, de a térd könnyebben sérülhet mint korábban és a sérülések foka is nagyobb lehet. Az valóban fontos, hogy a comb izomzatot megerősítse, mert ez fokozza a térd stabilitását. Javaslom még porcerősítő szedését is, illetve kerékpározást és úszást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. december 13., 16:04; Megválaszolva: 2011. december 15., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: