• Jobb váll

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Nem rég voltam MRI vizsgálaton, ahol a köv. leletet kaptam! A jobb váll Mr vizsgálata. A clavicula distalis vége és a kissé magasabban álló humerusfejjjjjj a subracromialis teret beszűkítik. A musculus suprapinatus tapadás előtti részletében inhomogenitás, állományi szakadás, a tapadásának megfelelelően a csontban néhány 2 mm-es subcorticalis cysta látható. Minimális folyadék a bursa subacromiálisban. Kevés folyadék található a vállizületben és a biceps hosszú fejének ínhüvelyében is. A porcos labrum épnek látszik. Véleményezés! Impingement syndroma ROK sérülés! Kérem szíveskedjen elmagyarázni, hogy a fenti lelet mit jelent, mivel májusra kaptam időpontot az orvosomhoz! Sajnos csak a jobb kezemet vizsgálták , de időközben a bal kezemnél is ugyanazok tünetek, fájdalom, erőtlenség vannak. Illetve az elmúlt napokban már azt érzem, hogy az is kellemetlen ha a pulcsi a vállamhoz ér! Én mivel, milyen kezeléssel , tornáztatással vagy egyéb módszerrel tudnék segíteni az állapotomon? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Zsuzsanna

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Impingement szóndroma ROK sérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, de a lelet alapján igen nagy a baj a vállában. Az a csontos alagút amiben a váll (kar) oldalirányú emeléséért felelős izom halad az beszűkült és a váll mozgásai során felrostozta (kirojtozta) az izmot. Ha nem történik időben műtéti beavatkozás, nagy az esélye, hogy ez az izom elszakad, és mozgáskiesés alakul ki. Azt javaslom, hogy szedje a gyulladáscsökkentőt tovább és keressen fel egy vállsebészeti vagy ortopédiai szakrendelést, hogy mihamarabb elvégezhető legyen a műtét, mert május az még nagyon messze van!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. december 09., 12:43; Megválaszolva: 2011. december 13., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó