• Diagnosztika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Az alábbi tünetek alapján milyen diagsznotikai eljárást/orvost( neurológus, ortopédus stb.) javasolna? A nagymamám elég régóta szendeved egy pontban szűró derékfájdalomtól, és erős lábfájdalomtól minden cipő esetén. A lábfájdalom érzését úgy írja le, mintha apró tűkkel szúrkálnák a talpát. A térdét nem tudja hajlítani rendesen, és sok anyajegy található a bőrén ami a születésekor illetve fiatal korában nem volt jelen. Az anyajegyek sötét színűek. Rengeteg kivizsgálás történt már de olyan diagnózist még senki nem állapított meg ami segítene neki. 3 évig diagnosztizáltak cisztát a veséjében amelyet ez évben nem találtak. Egy orvosi műsor alapján felmerült bennen a neurofibromatosis esetleges fennállása , hogy valamilyen eddig nem észlelt daganat nyomja, feszíti az idegeket. Kifejezetten ezt a betegséget, hogy lehetne diagnosztizáltatni? A Budai Mozgásszervi klinikára gondoltam bejelentkezni de a tünetek alapján nem tudom, hogy neurológus vagy ortopédus segítségét kérjem- e? Jelenleg valamilyen daganat megelőző gyógyszert szed, de ezt megelőző vizsgálattal megállapították, hogy nincs rákja és most folyamatos vérvizsgálati kontrollra jár, hogy ellenőrizzék, hogy a gyógyszer nem okoz e májkárosodást. A választ előre is köszönöm, Tisztelettel,

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a neurofibromatózis, anyajegy, lábzsibbadás témában

        Tisztelt KÉrdező! Elég sokszínű tüneteket ír le, melyek nem valsózínű, hogy öszefüggenek egymással. A BIK-ben a mozgásszervi problémáját tudják kezelni, azonban a neurofibromatosis inkább a neurológia-onkológia tárgykörébe tartozik.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. december 09., 09:44; Megválaszolva: 2011. december 13., 19:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: