• Láb fájásának csillapítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Édesapámnak már jó ideje fáj a lába. Elment röntgenre és a következőt diadnosztizálták: A lumbalis gerincen jobbra convex scoliosis és kifejezett spondylosis látható.L.II.csigolya alső zárólemeze beroppant,a csigolyatest ventral felé kissé keskenyebbé vált.Egyebekben a lumbalis szakaszon a csigolyatestek és discusok magassága megtartott. Jobb oldalon az SI.ízület cranialis részén előrehaladott arthrosis deformans látható. A csípőízületi rések megtartottak,peremeikre kis osteophítak rakódtak. A symphsis területén arthrosis látszik. Most kezdi el a kezeléseket, gyógymasszást,fürdést. A kérdésem az lenne van e valamilyen természetes gyógymód is a fájdalom megszüntetésére? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Tamás Katalin

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincdeformitás, fájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Itt a rtg alapjén nem csak kopásos eltérések vannak, hanem csigolyaösszeroppanás is. Ha ez valószínűsíthető, hogy firss összeroppanás, akkor szóba jön a csigolyatest feltöltése, vagy Miacalcic infúzió a fájdalomcsillapításra, illetve csontritkulás irányában kell vizsgálatot végezni, és kezelni, hogy megelőzhető legyen a további csonttörés.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. december 08., 14:00; Megválaszolva: 2011. december 10., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: