• gócos mandula kivétele után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Úr/Nő! Két és fél éve állapítottak meg polyarthritist nálam. Most egy góckutatás során idült garatmandula gyulladást állapítottak meg. A manduláim már évek óta ki akarták vetetni mérete miatt a háziorvosok, és többször be is volt gyulladva az évek során. (műtét előtti adatok: AST:~750, vvt a normál érték kétszerese, tonsillákból nyomásra detritus, genny exprimálható). A lelet szerint gócpozitív. Mennyi esély van rá, hogy tényleg a mandula okozott ízületi gyulladást és mikor várható a javulás/gyógyulás? (10 napja vették ki az orr és garatmandulám is) Azóta ritkán fáj a kezem és akkor is csak kicsit, de lehet, csak a sok fájdalom csillapító nyomja el. Igaz ezelőtt semmiféle gyógyszer nem csökkentette vagy szüntette meg ízületi fájdalmaim. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a ízületi gyulladás témában

        Kedves Kérdező! A góc okozta ízületi gyulladás nem javul azonnal a góc szanálásakor, hanem több hét is kell a javuláshoz.Ha több hét alatt sincs javulás, kontrollvizsgálat indokolt a reumatológián!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 01., 19:50; Megválaszolva: 2011. december 05., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: