• Gerincprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves webdoktor! Jelenleg Spanyolországban tartózkodom februárig. Egy utazás során egy tengeri hullám úgy megcsapott, hogy a testem hátracsavarodott a vízben, akkor eléggé fájt a hátam a gerincem egy pontján. Végül pár nap után elmúlt a fájdalom (ami hajoláskor jelentkezett), de miután felüléseket végeztem egyik nap, újra elöjött pár napig, tegnap pedig futni voltam, azóta újra jelentkezett a nem erös, de azért érezhetö tompa fájdalom. Kérdésem az lenne, hogy szükséges-e megvizsgáltatni (itt Spanyolországban nem tudom nagyon a lehetöségeim ilyen téren), vagy ráér februárban ha hazamegyek, ha akkor még mindig tart, vagy várhatóan hamarosan elmúlik majd (az eset kb. 2 hete történt) és nem kell aggódni? Válaszát elöre is nagyon köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül pontos választ adni nehéz. Elmondása alapján nagy probléma nem állhat a háttérben, mert az jelentős fájdalommal, tartós zsibbadásérzéssel és mozgáskieséssel járna. Elképzelhető, hogy egy kis izomhúzódás, rándulás. Azt javaslom használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémet, és ha hazaér és még mindig panaszos, akkor keressen fel egy baleseti, vagy ortopédiai szakrendelést. Ha a kint léte alatt fokozódnak panaszai, akkor forduljon ott orvoshoz.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. december 01., 12:00; Megválaszolva: 2011. december 06., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: