• Térd fájdalom esés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dokot Úr/Nő! 17 éves lány vagyok, 14-16 éves korom között fogyokúrát folytattam, intenzív sport melett(futás ,sajnos betonon is),ennek és egy komolyabb esésnek köszönhetően bal térdemem lateralis meniscus elszakadt.Ennek korrekciója műtéti úton megtörtént(atroscoppal shaver műtét).Az ezt követő felépülés során 2 hétig mankóztam és másik lábamon ugráltam,ennek következtében másik térdemben(jobb) alakult ki fájdalom.Ezt augusztusba atroscoppal megvizsgálták,plica vastagodást távolítottak el.Most jobb térdemben ismét fájdalom jelentkezik. MRI vizsgálat a hoffa zsírszövet inhomogenitását mutatta ki,porckárosodást nem.Táplálkozásom közben normalizálodótt,jelenleg úszom illetve spinningelek,futással felhagytam.Az MRI felvétel gyulladásos jeleket mutatott még ki.Szeretném kérni tanácsát a gyógymóddal és magával a problémával kapcsolatban.(6 hónapon keresztül synotabs kúrát folytattam) Köszönettel:Márovics Anna (bal térdemben chondromalaciát is diagnosztizálták,most ez a térd panaszmentes.)

        WEBBeteg szakértő válasza a térdsérülés témában

        Pontos válaszhoz vizsgálat is szükséges lenne, de a leírása alapján úgy gondolom, hogy más típusú porcerősítőt is ki kellene próbálni (Condrosulf, Dona, Gool), illetve célszerű lenne nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése is. A mozgásban a kerékpározás és úszás az ami a térdnek a legjobb.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 30., 16:48; Megválaszolva: 2011. december 02., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: