• Gerinc MR vizsgálata natív gerinc régiónként

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Úr/Dr.Nő ! MR vizsgálatom eredményének szakvéleményezését szeretném kérni. Lelet: A lumbalis és alsó háti gerincről T2 és T1 súlyozott sagittalis,valamint T1 súlyozott axiális síkú képeket készítettünk. A fiz. görbületek fokozottak.A csigolyatestek magassága megtartott. Az L.V csigolyatest a felette lévő csigolyákkal együtt S.I-hez képest 6mm-rel ventral felé helyezett.Az L.IV, V. intervertebralis rések mérs. szűkebbek. Az L.IV résben 3-4mm-es körkörös, az L.V résben 7mm-es körkörös discus előboltosulás.Az előboltosuló discus az L.V résben mk. oldali gyököt dislcoalja és komprimálja. 17 éves koromban,egy baleset következtében elcsúszott a gerincem,az akkori RTG felvétel eredménye szerint 12mm-el.Jelenleg hetek óta tartó derékfájdalmaim miatt kerestem fel az orvost,aki A RTG eredmény után Mr vizsgálatot is indokoltnak tartott,melyet a fentiekben leírtam.A kérdésem az volna,hogy a milliméter eltérések újabb elcsúszást jeleznek,vagy pedig gerincsérv kialakulásának kezdetét? Ön szerint indokolt idegsebész megkeresése esetleges műtéti beavatkozás céljából?Előre is köszönöm megtisztelő figyelmét,és várom mihamarabbi válaszát! Tisztelettel : F Sándor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a spondylolisthesis témában

        Vizsgálat és a röntgen és MR eredmény ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni, de elmondása alapján célszerű lenne egy idegsebészeti szakvizsgálat, mert gyanús, hogy a meglévő sérveit csak műtétesen lehet jó eredménnyel kezelni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 29., 13:06; Megválaszolva: 2011. november 30., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: