• Sípcsont fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/DoktorÚr! 5 éves a kisfiam. Ma azzal fogadott az óvodában, hogy fáj a lába. A bal lábán elöl fogta a boka fölött a sípcsontját. Bedagadva nem volt. Mai napon az udvaron nem voltak, elvileg nem erőltette meg. Elmondása szerint csak ült az asztalnál. Mutattam is nyomogattam a vádliját, hogy esetleg ott is fáj-e de erre egyértelmű nemmel válaszolt csak elöl mutogatta a sípcsontját. 2 hónapon belül a második alakom volt, hogy erre panaszkodott. Korábban 2-3 hónapja vásárlásból hazafelé jövet, amikor meg kellett állnunk, mert azt mondta elfáradt a lába nem bír jönni. A fájdalom 10-15 perc alatt mindkét esetben magától elmúlt. Ránézésre a haránt boltozat a talpán mintha nem is lenne (teletalpúnak tűnik)... de a gyermekorvosunk annak ellenére, hogy ezt jeleztem neki, mintha meg sem hallotta volna. Mi okozhatja-e ez a sípcsont fájdalmát? Mindenki azt mondja, hogy amiatt fájhat a sípcsontja, mert növekedik. Valóban ennyi állhat a probléma mögött? Válaszát köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sípcsont fájdalom, növekedés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy a lúdtalp, esetleg bokasüllyedés állhat panaszai hátterében, vagy egyéb statikai lábdeformitás. Azt javaslom keressenek fel egy gyermekortopédiai szakrendelést, ahol a pontos diagnózis mellett megfelelő kezelést is kapnak.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 28., 23:02; Megválaszolva: 2011. november 30., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó