• Könyökfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó pár hete történt, hogy beütöttem a jobb könyökömet, egy darabig elég kellemetlen érzés volt, de aztán csillapodott a fájdalom. Nyugalmi helyzetben igazából most sincs panaszom, viszont ha jobban igénybe van véve a kezem, akkor érzek fájdalmat. Ha emelek vele, vagy ökölbe szorítva megfeszítem, akkor az alkarom is fáj, feszül, néha még a csuklómat és az ujjaimat is érzem. Külsőleg semmi változást nem látok a könyökömön, nincs megdagadva, nyomásra is csak egy kicsit érzékeny. A panaszomat a fent említett esetre vezetem vissza, mert kb. azóta van ez a kellemetlen érzés, bár nem kizárt a megerőltetés sem, mert elég sokat végzek kerti munkát, és cipekedek. A kérdésem az lenne, hogy valamilyen házi gyógymóddal megszüntethető-e a panaszom, vagy marad az orvoshoz fordulás, gyógyszeres kezelés, vagy kenőcs használata? Válaszukat köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyökfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Panaszait mind a sérülés, mind megerőltetés, esetleg gyulladás is okozhatja. Ha a állott vizes ruhás borogatás, jegelés és kímélet nem segít akkor nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcs alkalmazása lehet hatásos, illetve akkor célszerű felkeresni egy baleseti sebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 28., 14:58; Megválaszolva: 2011. november 30., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: