• Mozgásszervi talp-sarok-nyaki gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel kérem orvosi véleményüket az alábbi diagnózisról: "Jobb oldalon a sarokcsont talpi felszinén 7 mm-es exostosis van. Mkét oldalon az Achilles-in tapadásának megfelelően meszesedés. A DIP ill. az IP izületekben arthoris. Nyaki borda nem látszik. A nyaki lordosis helyett kyphosis látható. A csigolyák deformáltak. Az alsó szakaszon durva csőrképződések láthatók, valamint az iv. rések is szűkebbek. A kisizületi rések is szűkebbek. A kisizületi rések is beszűkültek. Spondílosis." Talp fájdalom, lábújjaim görcsszerű fájdalma, újjak begörbülése, nagyon fájdalmas járás, valamint a nyaki résztől a jobb kar zsibbadása, majd erős viszketése miatt küldtek rtgenre. Várom szíves véleményüket és a gyógyítás módjára is örülnék, ha tanácsot adnának, Köszönöm a figyelmet, Katalin

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Leírása alapján Önnek jelentős gerinc kopása van, illetve a láb statikájában is eltérések vannak. Amit ilyenkor tehet nem szteroid gyulladáscsökkentőket és izomlazítókat kellene szedni, fizikoterápia és infúziós kezelés is szóba jön. A talpi panaszait lúdtalpbetét viselése enyhítheti. Keressen fel egy reumatológust, vagy egy ortopédust a fürdőkezelés, és a fizikoterápia kiírása , illetve a megfelelő gyógyszerek felírása céljából.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 22., 14:31; Megválaszolva: 2011. november 25., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: