• "Ízületi" fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 8 éves kislányomnak, már 4. hete fáj szinte az egész teste, ha végig nyomogatom. Először a bal könyöke mellett kezdett fájni, utána már a karja, aztán át a másik karja, végül végig vonult rajta. A tenyerén a hüvelykujj alatt halvány lilás színű, a karján az erek jobban látszódnak, mint idáig. Ha megy, vagy mozog, játszik, úgy nem annyira érzi, csak hozzáérésre, de viszont mindenhol. Szedett antibiotikumot, a xorimax 250 mg-t, de nem lett jobb tőle, szedett utána cataflan-t 4x15 cseppet és auriust is, de ez sem használt. Voltunk immonológusnál, ő elküldött laborra. Amelyek eltérnek: a CK-MB neki: 30, a ref.érték: 0-24. Lactát dehidrogenáz: neki: 509, a ref.érték: 240-480 MCH: neki: 30,2 a ref.érték: 25-30 Thrombocytaszám: neki 374 , a ref.érték: 150-350. Most ott tartunk, hogy a leletei állítólag jók, a gyógyszerek nem használnak, a tünetei semmit nem javulnak. Gyermekklinikát javasolt az immonológus. Kérdésem, hogy mi lehet ez nála, vagy mit tegyünk? Köszönöm előre is a válaszát: Ágnes

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izületi fájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Én ha javasolhatom, és nem túl hosszú az előjegyzés, akkor az ORFI gyermekimmunológiai ambulanciájára vigye a gyermeket, vagy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán keressék meg dr. Konstantin Tamást. A fenti laborleletek és tünetek alapján sajnos felmerül bennem egy autoimmun betegség gyanuja, mely az izmok gyulladásával jár, ez a polymyositis. Erre utal a magasabb CK és LDH, valamint a magasabb thrombocyta szám is gyulladásos folyamatot jelez. Minél hamarabb szükséges, hogy fogadják Önöket, ha nem sikerül időpontot kapni, akkor írjon nekem, és próbálok személyesen egyeztetni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. november 21., 19:25; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó