• Csontleválás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Édesapám 46 éves 195 cm magas és 178kg. Sofőrként dolgozik, tehát eléggé keveset mozog és jelentősen el van hívza. Kb. 1 éve erős fájdalmai vannak a jobb sarkában. Volt már vele orvosnál, az egyik azt mondta h csontleválása van, amit lökéshullám terápiával kezeltek, de nem történt változás. Egy másik orvos szerint csontmeszesedésről van szó. Arra lennék kíváncsi, hogy Ön szerint miről lehet szó (nyílván ehhez látnia kéne a röntgent) de Ön milyen kezelési módszert javasolna a csont levelására, vagy meszesedésre?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sarokfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján én inkább talpi kötőszövetes lemez gyulladására, vagy csontkinövésre gondolnék. Elsődleges kezelés gyanánt szendvicsszerkezetű lúdtalpbetét viselését javaslom, ha ez magában nem elég, akkor nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer szedése szükséges a kímélet mellett. Ha ez sem használ lehetőség van injekciós kezelésre is. Ha ez sem vezet eredményre, akkor utolsó megoldásként a műtét is szóba jön.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 20., 13:11; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: