• Térd problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/Doktornő, mostanában fájdalmat érzek a térdemben sportolás közben. A térdem egyébként gyerekkorom óta kattog időnként ha behajlítom, most azt figyeltem meg, hogy amikor a fájdalom jelentkezik, akkor mindig kattog hajlításra, viszont általában mintha javulna a helyzet ha párszor behajlítom. A kérdésem az lenne, hogy mitől van ez a fájdalom? Nekem úgy tűnik, hogy összefügg a sporttal: eddig csak zumbázni jártam, két hete elkezdtem lindy hoppozni is (gyakorlatilag mindkettő zenés-táncos ugrabugri, gyakran kell rugózva lépegetnünk), és azóta fáj néha. De vajon ez átmeneti fájdalom, tehát ha folytatom a sportot, megszokja a térdem, vagy éppenhogy arról van szó, hogy nem szabadna folytatnom a sportot, mert csak szétroncsolom vele a térdizületet? Egyelőre enyhe fájdalomról van csak szó, ami a sportolás után nem sokkal elmúlik. Nagyon örülnék neki, ha nem kellene abbahagynom a zumbát és a lindyhoppot emiatt, esetleg tudna mondani olyan gyógytorna gyakorlatot, amivel a térdem "megedzhető", hogy bírja ezeket a sportokat? Válaszait előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján panaszai hátterében több dolog is állhat. Porcsérülés, szalagszakadás, porcleválás, ízületi gyulladás, stb mind-mind okozhatnak hasonló tüneteket. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti sebészeti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal megfelelő diagnózishoz és terápiához juthat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 20., 13:00; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: