• Enyhe könyökfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Régóta (kb. fél éve) tapasztalok enyhe könyökfájdalmat de csak a bal oldali könyökömben. Eddig nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert tényleg csak enyhe fájdalomról van szó. A konditeremben edzés közben szinte észrevehetetlen, inkább utána szoktam érezni az enyhe fájdalmat ha használom a könyököm. Nyomásra nem érzékeny. Azért írok, mert szeretném megelőzni a komolyabb bajokat, sérülést. Közben tudjam folytatni az edzéseket. Gondolom a legjobb módszer az lenne ha pihentetném de nem tudom elképzelni hogy ne használjam a könyököm, arra azért figyelek hogy ne terheljem túl. Esetleg van valamilyen vitamin amiből ilyenkor többet kéne ennem, vagy gyógyszer, vagy netalán könyökrögzítő vagy valamilyen házi praktika? Nem gondolom hogy annyira komoly legyen, hogy megnézessem orvossal, vagy mégis? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyök fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nem kizárt, hogy a teniszkönyökként ismert kórképpel állunk szemben, ha ez igaz akkor fontos lenne, hogy pihentesse, vagy 3-4 hétig és kenje valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémmel. Ha panaszai jelentősen nem javulnak, akkor keressen fel egy ortopédia, vagy baleseti szakrendelést, ahol pontos diagnózishoz és megfelelő terápiához jut.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 18., 21:02; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: