• Izom- vagy ínszalagszakadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webbeteg! 3,5 hete a bal spárgám nyújtása közben egy reccsenő hangot hallottam a bal combomból. Akkor a pillanatban nem éreztem semmi fájdalmat, azóta viszont főleg mozgás közben - bár mostanában már csak sima ülés közben is - erős fájdalmat érzek a bal combon hátsó részén, közvetlenül a fenekem alatt. Külsőleg semmi elváltozás nem látszik. Hiába kentem lóbalzsammal, meg egyéb "csodaszerekkel", egyre rosszabbodik. Talán az sem tett jót neki, hogy azóta is rendszeresen edzek, de csak olyan gyakorlatokat végzek, amik közben nem fáj az a bizonyos terület. Igazándiból időm nem lévén nem fordultam orvoshoz, viszont mivel nemhogy nem javul, hanem rosszabbodik, gondoltam itt megkérdezem, hogy mi volna a teendő. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján feltehetően izom, vagy ínszalag szakadása van. Panaszai feltehetően azért nem enyhülnek, mert nem pihenteti. Egy hétig célszerű lett volna feküdni vele, nem pedig sportolni. Azt javaslom keressen fel egy baleseti szakrendelést a pontos diagnózisért és terápiáért, illetve addig is használjon nem szteroid gyulladáscsökkentő krémet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 16., 21:49; Megválaszolva: 2011. november 18., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: