• Reumatiod arthritis diétája

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dotor Úr, Nő! biológiai terápiát kapok 2. éve az első évben a Remiceda infúziót kaptam de sajnos nem vált be mert allergiás sokkot kaptam tőle azóta a Symponi injelciót kapom de sajnos nem vált be ez sem. ma jártam a reumatológusomnál sajnos megint szteroidot kell kapnom .van valami diéta vagy alternatív gyógymód amivel egy kicsit jobb lenne az életem. nem eszem fehér kenyeret, nem eszem disznó húst és semmilyen olyan dolgot aminek magas a purin tartalma, mégis a húgysavszintem nagyon magas . mit tehetnék még??????????? Várom mielőbbi válaszát: Köszönettel: Rennerné K. Ramóna

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a reumatoid arthritis, húgysav témában

        Tisztelt KÉrdező! NIncs sajnos olyan speciális diéta, mely gyógyulást hozna, bár sok beteg azt tapasztalja, hogy bizonyos étrendek mellett csökkennek a panaszai. Ezek elsősorban a húst nélkölöző diéták, illetve azok, amelyek a szénhidrátokat is csak minimális mennyiségben tartalmazzák. Azért bíznia kell a reumatológusban is, biztosan fog tud Önnek olyan kezelést találni, amely hatékony lesz.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. november 16., 21:00; Megválaszolva: 2011. november 18., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: