• Csonttörés gyógyulásáról

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Úr/Nő!Érdeklődni szeretnék,h. mennyi idő alatt gyógyul protokoll szerint a sipcsont proximálisvégének törése fémlemezes alátámasztással Csontpótlásra is szükség volt műtét közben..kb 5 évvel ezelőtt visszérműtét (nagyon sok helyen végig az egész lábon) történt) A fémlemez beépitése után 10 nappal ismételt feltáró műtétre volt szükség, hematóma miatt. A térdemben 3 óriási csavar látható a rtg. képen, lejjebb még 3.Csontritkulásom is van.Azért érdeklődöm, mert a háziorvosi felülvizsgálaton kifogásolták, h. miért használok még mankót.(egyenetlen talajon ill kicsit hosszabb távon szükségesnek érzem)köszönettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sípcsont törés témában

        Vizsgálat nélkül csak általánosságban tudok véleményt mondani. Az Önéhez hasonló esetekben kb. 1,5 év a gyógyulás. Ennyi idő után szoktuk eltávolítani a lemezt és a csavarokat. A műtétet követően 6 hétig szoktuk javasolni a tehermentesítést mankóval, vagy járókerettel. 6 hét után fokozatos terheléssel aktív végtaghasználat következik és általában 10-12 héttel a műtét után már illik segédeszköz nélkül járni. Ha viszont úgy érzi, hogy csak a segédeszközzel tud biztonságosan járni, akkor használhatja tovább is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 15., 21:55; Megválaszolva: 2011. november 17., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: