• Reggeli izületi merevség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Reggelre gyakran zsibbad a kezem-lábam, utána napközben is érzékeny. Ébredés után kb. másfél óráig nehezen járnak az ízületeim: hátam-nyakam-ujjaim-térdem. Nehezen ébredek, kialvatlannak érzem magam mindig. Cukorbetegségem nincs, nyaki porckorong elváltozást nem mutattak ki, és a gyógytorna a kiegészítő kezelésekkel együtt sem segített. A reumatológus arthitist feltételezett, de a labor és röntgen ezt is kizárta. Neurológusnál is jártam, ő se tudott mit kezdeni a tüneteimmel. Tapasztalatom szerint a reggeli kávé után hamarabb javul. Lehetséges, hogy annak a vízhajtó hatása segít? Ébredéskor duzzadt a kezem, a gyúrú nem jön le az ujjamról, a szemeim is táskásak. Van valami ötlete, javaslata a további kivizsgálásra, kezelésre? Jelenleg csak fájdalomcsillapítót szedek szükség esetén. Az állapot pedig két éve folyamatosan súlyosbodik. Köszönettel, Csilla

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izületi merevség, ödéma témában

        Tisztelt KÉrdező! Ha nem jzatott ki a labor sem gyulladásra utaló eltérést, akkor inkább vizesedés lehet a duzzanat oka, melyet belgyógyászaton tudnak részletesebben kivizsgálni. Ha reggelente ébredés után jelentkezik a duzzanat, illetve a szem körül is van duzzanat, akkor ki kell vizsgálni, hogy a vesénél, veseműködésben nincsen-e valamilyen eltérés.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. november 13., 16:56; Megválaszolva: 2011. november 17., 21:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó