• Láb, kar és gerincfájdalom egyszerre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur /Hölgy! Az utóbbi három hétben azt vettem észre, hogy a jobb karom és lábbam hasogató fájdalmat jelez. Ezzel egy időben fájdalmat érzek az egész gerincemen. Nyaki szakaszon nyomásra is érzékeny és kisugárzik a jobb vállamban, karomban. A sacrális részen pedig olyan érzésem van mint ha egy kést forgatnának a gerincembe ami a jobb combomba és allábszáramba okoz hasogató fájdalmat. Olyan mértékü a fájdalom, hogy ezen az oldalamon feküdni sem tudok mert akkor is fáj. Ha a jobb karom a fejem felé emelem kicsit szűnik a fájdalom.Rettenetesen tartok attól, hogy esetleg gerincsérv okozza a problémát. Ha gyalogolok úgy érzem mintha a lábam nem is az én testrészem lenne. Az is előfordult már, hogy el akartam indulni és a lábaim egy pár másodpercre nem akartak engedelmeskedni és mikor végül elindultam mintha rongyból lettek volna össze akartam csuklani. Röviden így tudnám jellemezni a panaszaimat. Válaszát és segítségét előre is köszönöm. Maradok tisztelettel: S. Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben ilyen súlyosak a tünetei, mindenképpen azt javaslom, hogy menjen el egy reumatológiai rendelésre, ahol megvizsgálják, és ha szükséges, további vizsgálatokat is kérnek. Az fenti tünetek utalhatnak gerincsérvre, vagy gerinccsatorna szűkületre is, mindenképpen kezelni kell. Gerinctorna, fizioterápia az elsődleges, illetve ha szükséghes, megfelelő fájdalomcsillapítás.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 10., 13:25; Megválaszolva: 2011. november 14., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: