• 6-7 éve fennálló csuklóprobléma!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Már 6-7 éve vannak gondjaim a jobb csuklómmal. Számtalanszor jártam már orvosnál vele. Számos konzervatív kezelést próbáltunk már (jegelés, krémek, gyógyszerek,csuklórögzítő,milgamma neuro, gipszelés), azonban egyik sem hatott. Jobb csuklóm folyamatosan intenzíven fáj mely felsugárzik egészen a jobb vállamig, illetve ujjaim gyakran zsibbadnak. A nemrég készült MRI felvételen egy 4-5 mm-s corticalis cysta ábrázolódik az os lunatumnál. Emellett készült nemrég egy ENG vizsgálat is, melyen nagyon enyhe fokú carpalis alagút szindróma jelek mutatkoznak. Az lenne a kérdésem, hogy a fentebb felsorolt kezeléseken kívül van-e más lehetőség ami orvosolhatná már a problémát, illetve hogy a cysta a későbbiekben okozhat-e bármilyen problémát, vagy el kéne távolítani? Válaszukat előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a carpalis alagút szindróma, csuklófájdalom témában

        Pontos válaszhoz szükséges lenne egy vizsgálat és a korábbi eredmények ismerete. A carpalis alagút szindróma szinte csak műtétesen kezelhető. Ez ügyben kézsebészeti, idegsebészeti, traumatológiai, vagy ortopédiai szakrendelést kereshet fel. A cisztát célszerű félévente megröntgeneztetni, hogy lássuk növekszik-e. Az is elképzelhető, hogy spontán meggyógyul, de itt is szóba jön műtét, ha mérete növekszik, vagy egyéb panaszokat okoz.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 07., 13:21; Megválaszolva: 2011. november 09., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: