• Mi okozhatja a váll fájásomat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr ÚR/HÖLGY! Fiatal korom ellenére már kb.3 hónapja fáj a bal vállam. Amikor a bal karomat körkörösen mozgatom ropogó hangot ad. Már 2-3 kg megtartása is nehézkes, mert fáj. Balesetem, törésem nem volt. Nem ütöttem meg, nehéz fizikai munkát nem végzek, nem súlyzózok, nem sportolok. Elmentem a reumatológiára,ahol azt mondta a doktörnő, hogy 20 évesnek nem fájhat a válla. Azért elküldött röntgenre és vérvételre. A röntgen eredményem a következő: Bal oldalt a caput humeri az izvápában van.A humeroscapularis izület nem szűkebb. A tuberculum maius mésztartalma ujjbegynnyi területen csökkent. A lágyrészben meszesedés nincs. A vérképem teljesen rendben volt, semmi eltérés nem volt megállapitva. Minden határértéken belüli. Sajnos azonban ez nem segitett rajtam, rendszeresen fáj a vállam. Vettem rá Flector tapaszt, de ez sem segit. Azt szeretném megtudni, hogy valyon mi okozhatja a fájdalmat, mert azért még túl fiatal vagyok ehhez. Mit tegyek, milyen szakorvoshoz forduljak? Egy évvel ezelőtt a dereke, hátam fájt, ami most is fáj, de erre sem tett semmi intézkedést a reumatológus. Zárójelentésére ezt irta: " Tavaly dereka, háta fájt, most is fáj..." - ennyi Status: Mindkét váll crepitál , bal váll abductioja 90 fokos, elevatio 180 fokos. Kóros izületi duzzanat nem látható.Izomatrophia nincs." Válaszát, segitségét köszönöm. Tisztelettel: Beke Zsolt

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A röntgen eredménye csak a csontos eltéréseket mutatja meg, szerencsére az nem jelentős. A lágyrész viszonyokról, szalagok, porcok állapotáról ízületi ultrahang, vagy MRI vizsgálat ad információt. Ezen eredmények ismerete után lehet pontos választ adni. Addig is szedjen valamilyen porcerősítőt illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőt, amit a háziorvosa is felírhat. Panaszaival és a fenti vizsgálatok kiírásához keressen fel egy vállsebészeti szakrendelést, vagy ortopédiát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. november 05., 19:16; Megválaszolva: 2011. november 09., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó