• Három hete tartó isiász

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 hete tartó isiászom van, amit több éve tartó, vissza-vissza térő derékfájás előzött meg. A röntgen kiértékelés szerint gerincferdülésem van, valamint a felső lumbális szakaszon a zárólemezek hullámos felszínűek. Kezdetben az isiász összes klasszikusnak mondható tünete jelentkezett, mostanra sokat javult, viszont nyugtalanít, hogy 5-6 perc állás után visszatér az erős fájdalom ami fekvő helyzetbe kényszerít, és nem érzem rendesen a bal lábfejem és bokám külső szélét. Kérdésem az lenne hogy ez ennyi idő után, és fájdalomcsillapító és izomlazító szedése mellett normálisnak mondható-e, és ha igen,meddig tarthat még? Érdekelne az is, hogy az említett problémákat okozhatta-e a kimutatott gerincferdülés? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a isiász témában

        Tisztelt Kérdező! Van, amikor elhúzódnak hosszabb ideig a tünetek, de semmiképpen sem a gerincferdüléssel magyaráznám, hanem porckorong sérvvel. Ha érzészavar is van, akkor különösen sérvre kell gondolni. Ha ezek mellett a gyógyszerek mellett nem szűnik, akkor szóba jön helyileg injekció adása, illetve fontos a gyógytorna, ezen belül is a McKenzie torna. Ha pedig nem javulnak ezek mellett sem a tünetek, akkor MR vizsgálat is szóba jön.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. november 03., 20:40; Megválaszolva: 2011. november 04., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: