• Livial

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb 6 éve Livial-t szedek, hőhullámaimat kordában tartja. Kérdésem: okozhat-e a Livial pajzsmirígy problémákat? Kérdésem oka: két év alatt kb. 10-15 kg-ot híztam, pedig nem eszem többet, mint régebben. Ha vigyázok az étkezésre, akkor is hízom, főleg hasra. Fáradékony lettem, emelkedett a vérnyomásom rendszeresen szedett Coverex és Metoprolol, heti egy vízhajtó mellett is. Szapora szívdobogás, teljesítményromlás, a Livial ellenére is fokozódó izzadékonyság, gyakori lehangoltság jellemez még. Eddig nem voltam beteges, 58 éves életkorom ellenére mindig fitt voltam. Tüneteim az utolsó évben erősödtek, a hízásom kb. 2 éve kezdődött. Rendszeresen bicajozom, tavasztól őszig bicajjal járok munkába (kb. 3 km) igaz, viszont, hogy mást nem sportolok. Nagyon várom a válaszát, főleg arra, hogy ha tüneteimet okozhatja a Livial szedése, annak abbahagyása után van-e esélyem viszafogyni. Félek, hogy lassan depresszióssá válok a túlsúlyom miatt. 168 cm és most kb. 80 kg vagyok.

        Dr. Boros Miklós válasza a menopauza témában

        Kedves Kérdező!Csak részletes belgyógyászati vizsgálat után derülhet ki,hogy van-e összefüggés.A tartós gyógyszerszedés miatt mammográfiás vizsgálat is szükséges.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. október 06., 05:31; Megválaszolva: 2011. október 07., 11:54

        Tudjon meg többet: menopauza
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Megszeretném kérdezni,hogy 1 1/2éve nincs menstuációm lehetek-e terhes vagy még muszály védekezni.
        Tisztelt Doktor! Sok éven át fogamzásgátlót szedtem.Amióta abbahagytam óvszerrel védekezem. Most fordult elő először,hogy már 2 hete nem jött meg a menstruációm. Csináltam 2 terhességi tesztet mindkettő negatív. Kérdésem: Várhatok-e...
        Jó napot kívánok! . Helga vagyok 52 éves. 1 éve nem menstrualok de észre vetrem hogy fajnak a melleim mint mielőtt menstrualtam mint régen. Azonkívül pisilni mentem a vizeletben észre vettem barnás calamiket aprók voltak Fel nyúltam a hüvelyben...
        2011 óta nincs mestruációm szeretném tudni meddig kell védekezni hogy biztos ne legyek terhes ??