• Menses

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        két és fél éve elmaradt a menstruációm.50-éves vagyok,van egy két és fél centis miómám.Minden évben megyek ellenőrzésre,de tegnap véres volt az alsóneműm.Komoly baj lehet-e vagy nem kell idegeskednem.Igaz már a második hónapja nagyon náthás vagyok.Mire ki megyek az egyik megfázásból jön a másik.A munka helyemen nagyon hideg van.Mit tegyek erre kérném a választ.Köszönettel Marika

        WEBBeteg szakértő válasza a elmaradt menstruáció témában

        Kedves Marika!


        Mivel a menses 2 és fél éve kimaradt, most mindenképpen szükség lenne egy kisműtétre, amikor a még üregét műszeresen kiürítik rövid intravénás altatásban. Ez egy napot vesz igénybe, nem kell sokáig kórházban lennie.
        Azért van erre szükség, mert a klimax uátni vérzést minden esetben ki kell vizsgálni, hogy mitől van. Lehet hormonzavar, lehet a nyálkahártya hormonális, jóindulatú megvastagodása, de nagyon ritkán rosszindulatú folyamat is állhat a háttérben. Leggyakrabban semmit sem találnak, de jobb biztosra menni, olyan ez, mint a rákszűrés, nem kellemes, de szükséges. Idegeskednie semmiképpen sem kell, még az is lehet, hogy a sok betegség is közrejátszik.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-15 19:14:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: