• Óriási csomó van a mellében, nagy baj lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon aggódom lányomért,aki 27 éves,még gyermektelen,és 3 napja egy elég nagy kiterjedésű csomót tapintott ki a jobb mellében.A csomó 3 oldalát jól érzékeli ,de a felső részét nem találja.Alsó része egészen a mellbimbója vonaláig ér,és körülbelül 4-5 cm nagyságura saccolja.Nem fáj neki,csak ha megnyomja.A mellén kívülről semmi elváltozást nem lát,nincs bőrpír,nem meleg,nem nagyobb,nincs ránc vagy horpadás,semmi.Nem érzi pontosan,hogy a csomót tudja-e mozdítani,vagy nem.Mi lehet ez?Csaádunkban senki nem volt rákos,ő nem doháyzik,nem iszik,nincs elhízva.Kétségbe vagyok esve, mert ő Amerikában él,és nincs biztosítása,az orvos borzasztó drága,így csak akkor akar elmenni orvoshoz,ha a csomó nem múlik,vagy növekszik.Mire számíthatunk,nagy a baj? Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mell, csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Jóindulatú emlőelváltozás (fibroadenoma) gyanúja miatt kivizsgálás indokolt. A leírt méret miatt műtét szükséges. Legyen emlőultrahang. Amennyiben panaszt okoz és növekszik az elváltozás a kivizsgálást ne halogassák.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 14:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: