• Visszatérő fájdalom a bal mellben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy múlt hónap elején elkezdett fájni a bal mellem. Önvizsgálatot végeztem de csomót egyáltalán nem észlelek. Az előzmény az, hogy 1 éves a Kisfiam és a bal mellemet kezdettől fogva visszautasította annak ellenére, hogy a jobb-ból a mai napig szopizik. Viszont a fájdalmat megelőzően a bal mellemet is rendszeresen (bár nem hosszú ideig mert elapadt belőle a tej)elkezdte szívogatni. A tej egy minimális mértékben meg is indult de mivel nem jelentős mennyiségben így befejezte a szopizást. Ezt követően 2 hétre kezdődött a fájdalom mely 2-3 nap alatt teljesen elmúlt. Majd 3 és fél hét múlva megint előjött , de ismételten múlóban van. Kértem időpontot mammográfiára de csak november 23.-ra kaptam. Az véleményem szerint nagyon késő mert ha valami baj van akkor addig amíg vizsgálatra kerül sor a baj még nagyobb lesz.... Félek nehogy valami rosszindulatú baj legyen, de gyanakszom arra is, hogy esetleg a tejmirígyek "indultak" be újra és az okozza a fájdalmat. Kérném szépen a segítségét, hogy a leírtak alapján esetleg elképzelhető, hogy "csak" a tejmirígyeim gyulladhattak be? Természetesen vizsgálatra mindenképp megyek csak azért kérem addig is szakorvos segítségét mert nagyon ideges vagyok és fel szeretném nevelni az 1 éves Kicsi Fiam. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Kerékgyártó Kriszti

        Dr. Molnár Katalin válasza a mellfájdalom témában

        Kedves aggódó Anyuka, Az irodalmi adatok szerint a szoptatás bizonyos fokú védelmet jelent, de persze vannak egyedi esetek is. A mammográfia időpont nem túl messzi,ha arra gondolunk,hogy az Ön mellének,tejmirigyei szerkezetének a szoptatási állapotból nem szoptatási állapotba kell kerülnie. Megfigyelte-e a menstruációs ciklus és a mellében jelentkező fájdalmak együttes megjelenését? A mammográfia kissé fájdalmas vizsgálat,az emlő érzékenysége,szoptatási állapota-nem a megfelelő idő. Javaslom a minél hamarábbi ultrahang vizsgálatot,mely a gyulladást is kimutatja. Egyébként az emlő mammográfia vizsgálat 40 év alatt csak UH vizsgálatot követve,indokolt esetben javasolt. A nőgyógyáasz,háziorvos is segíthet esetleg antibiotikum felírásával. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 17:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: