• Bőrpír mellműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Egy hónapja daganat miatt műtötték meg a mellemet. A műtét után kb. egy héttel a műtött mellem a mellbimbó körül (a műtéti sebtől távol) bepirosodott érzékeny és forró lett. A sebész antibiotikumot írt fel, de igazán nem tudta mi ez. Az onkológus szerint lehet, hogy orbánc, így végigszedtem az antibiotikumot 10 napig és jegeltem a területet.. Ez már három hete volt, azóta is piros a mellem és érzékeny, kicsit duzzadt. Igazából úgy látom, nem tudják miről van szó. Az onkológus csak annyit mondott, hogy ez még belefér, és lehet a megbolygatott nyirokrendszer miatt. Csak a sentinel nyirokcsomót távolították el, a műtét után nem volt dréncsövem. Azt kérdezném, vajon mi lehet ez Egyáltalán hova fordulhatok? (Voltam bőrgyógyásznál is) Engem nagyon zavar és aggaszt. Előre is köszönöm a választ! Legyen áldott, szép napjuk!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a bőrpír témában

        Szörnyű nehéz látatlanban egy bőrpírt megítélni. Valószínűleg Ön sem gondolja komolyan. Mindenestre hőemelkedést, lázat mérni kellene akár naponta többször is. Fehérvérsejtszáma mennyi, és ezen belül milyen a "minőségi" megoszlás? Mennyi a vérsejt-süllyedése? Milyen antibioticumot kapott? Kapott műtét után véralvadásgátlót? Szóval ezek nélkül a konkrét választ levélben nem tudom vállalni.


        Kérdés: 2011. július 16., 18:54; Megválaszolva: 2011. július 20., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: