• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 28 éves szoptatós anya vagyok. 6 héttel ezelőtt felfedeztem a hónaljamban egy csomót.Ultrahang eredményem a következő. Mindkét axillában több megnagyobbodott nyirokcsomó,melyek5-15mm nagyságúak. Részben echoszegény,részben echoszegény szegélyű echodús centrumú nyirokcsomók. Azt mondták,valószínű a szoptatás következtében gyulladt nyirokcsomók,majd menjek vissza,ha abba maradt a szoptatás,és eltelt 3 hónap. Tegnap a bal kulcscsontom felett nyílaló fájdalmat éreztem,s később enyhe duzzanat keletkezett közvetlen felette.Kérdésem az lenne,várjak-e a szoptatás befejezésével,nem lesz késő? Mi történik,ha mégsem attól van. Sokat fáj a mellkasom,s a hátam is. Bal csuklómon ganglion van,s már felette is érzek három csomót. Fáradékony vagyok,s sokat fáj a fejem.Ön szerint lehet összefüggés?Tisztelettel

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A hátfájás és a fáradékonyság a jelenlegi kevés mozgástól, átalgosnál nagyobb terheléstől, stressztől van. Sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. Igyon elég folyadékot és a család kicsit tehermentesítse, hogy több ideje legyen pihenni. A kulcsont feletti elváltozás akkor igényel kivizsgálást, ha fájdalmas marad, estleg nőne. A hónalji nyorokcsomó nem ad okot aggodalomra. Akkor kell komlyan venni, ha fájdalmassá válnak vagy nőnek.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. július 01., 06:13; Megválaszolva: 2011. július 04., 17:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: