• Bab nagyságú fájdalmas csomó a mellben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.augusztusában észre vettem egy csomót a bal mellem külső,felső szélében.Elmentem az orvoshoz ahol ultrahangos vizsgálatot csináltak és azt mondták,hogy nincs probléma.3 hónapos kontrolt kértek,de hamarabb visszamentem,mert egyre jobban fájt pláne érintésre,már az oldalra fekvés is fájdalmas volt.Újabb ultrahang volt és a csomó ugyan úgy tapintható volt,de megnyugtatás képen szövetmintát vettek.Másodjára sikerült csak mintát venni mert állítólag nagyon kemény a csomó,másodjára is csak a széléből sikerült vagy még onnan sem,az orvos annyit mondott,hogy most sem lett az igazi mintavétel,de nem szenvedtet tovább.Az eredmény szerint nincs probléma és annyit mondtak h majd elmúlik.Megkerestünk egy sebészt aki megvizsgált és annyit mondott,hogy az eredmény szerint nincs baj,de ez nem természetes és fél éves kontrollt kért.A csomó továbbra is meg van és a menstruáció előtt 1-2 héttel iszonyatosan fáj,de a menstruáció ideje alatt is.Ilyenkor nem mind a két mellem és nem az egész fáj,hanem csak a csomó és annak környéke.A mintavétel óta azt vettem észre mintha egy picit nőtt volna ez a csomó.A papírokban bab nagyságúnak írták. Megszeretném kérdezni,hogy mi lehet ez?Van okom aggodalomra?Kicsit aggasztó és kellemetlen a csomó fájdalma és,hogy egy ölelés is már fájdalmas a számomra. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel:egy aggódó lány!

        WEBBeteg szakértő válasza a mell,csomó témában

        Tisztelt Kérdező! A tapintható csomó az emlő jóindulatú elváltozás. A ciklussal összefüggő fokozott fájdalom is ezt támasztja alá. Amennyiben valóban nőtt (ultrahang) és ennyire fájdalmas a műtéti megoldás tehet pontot a végére.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 01., 23:42; Megválaszolva: 2011. június 03., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: