• Milyen eltérést mutat a mammográfiai lelet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Április 11-én voltam mammográfiás vizsgálaton és visszarendeltek további vizsgálatokra. Emlőultrahangot és a bal mellről újból csináltak mammográfiás felvételeket. Orvossal nem tudtam beszélni, csak a kezembe nyomták a leleteket, és annyit mondtak, hogy fél év múlva kontroll. Nagyon meg vagyok ijedve, hogy mell rákom van, vagy kialakulóban van. Leírom a leletet és arra kérem, hogy legyen szíves értelmezni. Mammográfia: J.o.R-1, B.o.R-2 Mindkét oldalon fibroadiposus involutió, bal oldalon lat. felső quadráns területén egy csoportban kiegészítő felvételek alapján mésztejcisztára jellemző mikromeszesedések láthatók szerkezeti torzulás nélkül 2cm átmérőjű területen.Fizikális vizsgálat.K-1 Az emlőkben és axillákban kóros nem tapintható.UH vizsgálat. U-1 Emlőkbenés axillákban kóros nem látható.Vélemény. Körülírt benignus meszesedés a bal emlőben. Fél év múlva kontroll. Nagyon félek, hogy mell rákom van, nem tudom, hogy mit jelentenek ezek a számok, és miért kell fél év múlva újból vizsgálat? Szívességét előre is köszönöm. Ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a mammográfia témában

        Tisztelt Kérdező! A számok jelentése a jóindulatú eltérés mellett szól. 1-től 5-ig lévő skálán jelzik, ahol 1 a teljesen jóindulatú eltérés. Mindhárom vizsgálat emellett szól, de a fél múlva indokolt az ellenőrzés, ahol nézik, hogy történik-e változás és amennyiben szükséges a szövettani mintavétel.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 19., 15:12; Megválaszolva: 2011. április 20., 17:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: