• Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnak her2 pozitiv mellrákot diagnosztizáltak.Már tul van egy kemos kezelésen és szedett tyverbet xelodával 4 hónapig.Most jan 13.-tól hormonterápiát fognak nála alkalmazni,mert a daganat nőtt,sőt kifakadt.A jó az,hogy áttét nincs és minden eredmény jó.A probléma az,hogy a gyógyszeres kezelés óta nagyon gyenge,csak ül,nincs ereje semmihez.Le van gyengülve a sok méregtől?Lassan 1 hónapja van ez,már most nem szed semmit 13.-ig.Addig gondoltuk szedhetne béres cseppet. Jó ötlet? Vagy más állhat a gyengeség hátterében?Válaszukat köszönöm!

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

        Drága 27 éves nő, aki félti az Édesanyját. HER2 pozitív emlőrákja van a Mamának. Xeloda-Tyverb kezelést már csak a végső stádiumokban adnak, azaz a Mamánál már biztosan voltak előző kezelések is - bár azt tetszik írni, hogy mindössze egy ciklus kemoterápiát kapott. Melyik daganat "fakadt ki"? Hol? Az emlőrák? Akkor ez azt jelenti, hogy szétesik a daganat. Miért kellett ezt megvárni? Kérdezi, hogy a gyengeség hátterében mi áll. Nem veszi észre, hogy a Mama éppen az elhanyagolt rákjával (a gyógyíthatatlan rákjával) küzd? A gyengeség hátterében a széteső (középen elhaló, kifekélyesedő) daganat áll, ez gyógyíthatatlan állapot. Béres cseppet nyugodtan szedjen, hiszen a daganatok ellen semmit sem ér, de ha Önt (nem a beteget) megnyugtatja, akkor mégis jó lesz valamire. Kézcsók


        Kérdés: 2010. december 27., 12:47; Megválaszolva: 2011. január 03., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: