• Csomó a mellben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor/Doktornő! Másfél éves kislányom jobb mellében csomó tapintható. Egy éves kora előtt fedeztem fel először egy pici duzzanatot, azonnal meg is mutattam a gyermekorvosnak, de mivel szoptattam még, annak lett betudva, hogy az anyai hormonok átkerülnek a szervezetébe az anyatejjel. Ez a duzzanat szinte észrevetlen is maradt. 13 hónapos koráig szoptattam, (ezután anyatejkiegészítő tejitalt és tehéntejet kap helyette.) Múlt hónapban újra észrevettem, hogy meg van duzzadva a jobb melle - de most még jobban, mint egyévesen - újra gyermekorvosnak mutattam, valószínű az anyai hormonokra annyira erősen reagált, hogy a mellbimbó alatti szövet megduzzadva maradt. Ne aggódjak, de ha bepirosodik vagy nő, azonnal szóljak és ne adjak neki tehéntejet. Hátha... Pár hete észrevettem, hogy szőrösödik mindkét mellbimbója körül - szinte észrevehetetlen, de picit hosszabb szőke szőrszálak. És a duzzanat is nőtt. Megijedtem, hogy korai serdülés kezdődik nála, ezért újra gyerekorvoshoz vittem, kaptunk beutalót gyermekendokrinologiai rendelésre. Időpontot viszont csak január végére, hiába mondtam el a problémát a telefonban. A kérdésem, hogy így látatlanban van-e valami tanácsa, hogy ne aggódjam magam halálra, amíg bejutunk a rendelésre 5 hét múlva? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a mell, csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Aggodalomra semmi ok. Valóban a bőrpír és a fájdalmas duzzanat esetén kell sürgősen orvoshoz fordulni. Várja nyugodtan a szakrendelési időt. Az esetek döntő többségében nem igazolódik eltérés és az idő megoldja a problémát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 14., 16:31; Megválaszolva: 2010. december 19., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: