• K5 emlőrákról mit lehet tudni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!úr! Egy olyan kérdésem fordulnék önhöz, hogy a héten derült ki, ha a mamámnak emlőrákja, 67 éves, és nagyon aggódunk érte, mert nem sokat tudunk erről a betegségről. Eőjegyezték műtétre, de csak két hónap múlva tudják műteni, sokat nem tudok a rákról, csak annyit, hogy rosszindulatú, K5-ö (ez sajnos nem tudom mit jelent, de megköszönném, ha elmagyaráznák) nincs áttét, eddig úgy néz ki, és hogy 5cm átmérőjű. Az a kérdésem, hogy ez a K5 mit takar, valamint, hogy ez a két hónap nem túl sok idő-e, így hogy rosszindulatú daganatról van szó, valamint, hogy ez idő alatt rosszabbodhat-e, lehet-e áttét, bármi ennyi idő alatt, és hogy biztos, hogy gyógyítható, attól, hogy rosszindulatú , szóval kell-e attól félni, hogy romlik az állapota? Az orvosa bizakodó, azt mondta csak két vágás az egész, de én ezt a több mint két hónap várakozási időt soknak tartom, hisz jobb lenne ezen minél előbb túl lenni. Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        22 éves nő, 67 éves Mamájának emlőrákja van. 1./ miért kellett a Mamának 5 cm-esre "növeszteni" az emlőjében észlelhető csomót? Ez azt jelenti tudniillik, hogy évek óta ott terpeszkedik ez a bizonyos elváltozás. Most persze már sürgős, de mire várt eddig? 2./ 5 cm-es daganatnál az egész emlő eltávolítása javasolt. Semmiképpen nem értem a "csak két vágás" ígéretet. 3./ a C5. vagy K5 az egyértelműen rákot jelent. 4./ a két hónap várakozás számomra érthetetlen. Az alapvizsgálatok után (vérkép, vércsoport, mellkas Rtg, Ekg, altatóorvos, stb.) azonnal meg kell operálni, lehetőleg pár napon belül.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 09., 23:24; Megválaszolva: 2010. október 14., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: