• Csomók a mellben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nemrég fedeztem fel csomókat a melleimben,több,és van amelyik kisebb,de van amelyik nagyobb.Nem fájnak,de nyomásra egy picit érzékeny. Ön szerint mi lehet ez?Érdemes lenne kivizsgáltatnom magam?

        Dr. Boros Miklós válasza a emlő, csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Ebben az életkorban tapinthatóak csomók a mellben. Ez nem gond. Amennyiben nőnek, vagy fájdlmasak történjen emlő ultrahang.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 21., 17:16; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:54

        Tudjon meg többet: emlő, csomó
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Nagykálnai Tamás főorvos Úr/ Dr. Tót Judit klinikai szakorvos Asszony! Segítséget szeretnék kérni a mellékletként csatolt esettörténet ("Remények és csodák helyett kétségek...műtét után) során keletkezett, két nappal...
        61 éves vagyok 2007-ben CT hátgerincvizsgalat volt, ami kimutatta hogy a L3/L4 szakaszon sérv van,meg egy rövid porcleválás 2010-ben megműtöttek a térdemmel porcleválással.2013-ban levágták a mellem, ahol rákot diagnosztizáltak, megkaptam a...
        Tisztelt Doktornő! 2015. május 12-én melldaganattal műtöttek, mely során az elváltozás széles excisioját és azonos oldali sentinel nyirokcsomó biopsziát végeztek. A sentinel nyirokcsomó vizsgálatának diagnozisa: sentinel nyirokcsomó:...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye - igaz, nem látja, de nem gyógyítást kérek, csak véleményt -, hogy a jobb mellemben van egy keményebb, talán egy babszemnyi csomó, ami nagyon érzékeny. Borogattam, a fájdalom...
        Tisztelt Doktor nő/úr! Anyukamnak 14 éve volt egy rosszjóindulatú mellldaganata, megműtötték ezután kemo és sugárkezelést kapott, ezidáig tünet mentes volt.2014-ben a pontos idejét nem tudom,megjelentek a hasan oldalán kissebb nagyobb...
        Üdvözlöm! 27 éves nő vagyok. Egy kihordott terhességem volt 2,5 éve. 9 hónapot szoptattam. Évente járok emlő ultrahangra, eddig mindent rendben találtak. Pár napja voltam az aktuális éves szűrésem és a ball mellemben találtak egy 10* 5...
        Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy tudna e valami tanácsot adni édesanyámmal kapcsolatba.Története 14 éve rosszindulatú melldaganattal műtöték /csonkolás/, ezután kemo, sugarazás.Az eredmények szerint meggyógyult,...
        Tisztelt Doktornő! Rosszindulatú emlődaganat miatt 2014.03.19. mastectomia+emlőrekonstrukció Carcinoma Ductalis Infiltrans BRGr III pT2(20mm),EIC,DCIS,pN0 ER+PR+ Letrozolt szedek, kemoterápiát nem fogadtam el. Eddigi leleteim jók voltak, viszont...
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem, hogy Famos hormongátló gyógyszer mellett lehet e Ovestin 1 mg/g ösztriol tartalmú krémet használni hüvelyszárazság probléma miatt? vagy Szójavit intim gélt? 5 éve szedem, most kell majd abbahagynom a Famos...
        Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mennyire veszélyes, ha sportolás közben megütöttem a mellem, egy fájdalmas csomót érzek. Ez elmúlhat-e? Mellrákot lehet-e kapni ütéstől? Köszönöm a válaszát!
        Kedves Doktornő! A kérdésem érdeklődő jellegű, sajnos panaszommal kapcsolatban sem a háziorvosom, sem a nőgyógyászom nem tud érdemi információt adni, hogy hová fordulhatnék. 4 éve szültem, sajnos nem tudtam szoptatni. Azóta folyamatosan...
        Tisztelt doktor úr/nő... Széleiken és részben állományukban számos helyen mind thermikusan, mind mechanikusan károsodott emlőrészek láthatók. A zsírszövet helyén bőséges hegszövet azonosítható. A mirigylebenykék és a ki vezető csövek...
        Tisztelt Doktornő! 2014.nov.6-án volt egy mellkas ct-m ahol kétoldali részleges tüdőembóliát állapítottak meg illetve a bal emlő belső felső quadransaban 15 mmes ovális lágyrészdenzitású képletet!Vérhigitót szedek azóta!2014.12.17-én...
        Udvozlom, fel eve hagytam abba a szoptatast. abban az idoben kisfiam raugrott a mellemre es azota nagyon faj. jartam mammografian, 2 hónapjára rá, akkor nem talaltak semmit. Majd 4 hónapjara rá elmentem uh-ra ott sem talaltak semmit. az 5 hónapban...
        Tisztelt Válaszoló Orvos! Idén októberben emlőrákkal diagnosztizáltak. Szeptember 30-án volt az első műtétem, amely során csak a daganat került eltávolításra 1-2 mm-es ép széllel (egy helyen 0 mm volt), mivel az előzetes vizsgálatok nem...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Mammográfiás szűrésen voltam, ahol az alábbi eredmény született: tapintásra daganatot nem észleltek (én sem), ultrahang U1, röntgen R2: jobb mell felső kvadránsában 1...
        Tisztelt doktor úr! A nagymamám zárójelentését és Ct leletét szeretném,ha korrektül megmagyarázná.Szeretném, ha leírná mire számíthatunk és ön mit olvas ki a leletekből.A tüdejével is van gond, mert meglehetősen fullad? A nagyi...
        Tisztelt Doktor Úr!Nő! Emlődaganat és masztektómia után hormonkezelést kapok, Zitazóniumot 10 mg-os adagot szedek napi 2-szer. Sajnos a műtét után depressziós lettem és a pszichiáter Scippat írt fel a gyógyulás érdekében napi 20 mg-ot....
        Nagymamámat 13 éve rosszindulatú emlődaganattal operálták, melynek adatai: 2001 -ben j.o.-i mastectomia +ABD Ca.lob.inf. G2 :II pT 2 NO MO ER: 70%, PR: 70% p53:neg. cerb: neg. CD 44: 20% (a műtét után hormonkezelést és sugárkezelést kapott) Az...
        Tisztelt doktor ur v. doktor no! 35 eves anyuka vagyok Hollandiabol.A kovetkezo problemaval fordulok Onokhoz: ez ev szept. 5-en egy csomot vettem eszre a ball mellemben, szept. 10.-en mar megvolt a mammografiai es ultrahnag vizsgalat. A vizsgalatot vegzo...