• Cysta az emlőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Boros doktor úr! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát! Említette a válaszában,hogy a cysta mérete fontos lenne,most pótolom,mert az elöbbi levélből kifelejtettem. jobb emlő felső quadránsában 33-szor 13mm-es cysta,a felső -kp részén 6mm-es cysta látható uh-án.A kicsin nem végezték el a punkciót. Még egy fontos információt elfelejtettem ,nemcsak a jobb,ahol a cystaát látták,hanem mind a 2mellbimbóm váladékozik.Elején nyomásra srűűbb narancssárga,utána hígabb világosabb.. A doktor Nő,aki végezte a beavatkozást,azt mondta,hogy a cystától nem lehet,de semmi más kórosat nem lát egyik mellben sem! Kérem szépen,erre is legyen szíves válaszolni,hogy mitől váladékozhat a mellbimbó? Nőgyógyász-endokrinológus Főorvos Úr írt labor beutalót a saját kórházában,de visszajött az eredmény,hogy OEP által nem finanszírozott,így nincs eredmény. Köszönöm a segítségét! További szép napot és kellemes hétvégét kívánok! Tisztelettel:Nono

        Dr. Boros Miklós válasza a emlőciszta témában

        Tisztelt Kérdező! A nagyobb cysta követést igényel, amennyiben a cytológia rendben van. Határon van a mérete, hogy műtéti úton érdemes-e eltávolítani. A kétoldali emlőváladékozást hormonális okok indokolják. Endokrinológiai vagy nőgyógyászati szakrendelést keressen fel, nem működhet szakrendelés labor háttér nélkül. Ezt Önnek az OEP finanszírozza. A cytológiai lelet után járjon folyamatosan ellenőrzésre a méret megállapítása miatt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 23., 16:16; Megválaszolva: 2010. július 26., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: