• Ciszták a mellben, biztos-e az ultrahang eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Tisztelt Weborvos!

        32 éves vagyok. 1 hónapja emlő uh-on 2 db 8 mm-es cisztát találtak a bal mellemben. Kérdésem ezzel kapcsolatban:

        Mennyire lehetek biztos benne, hogy az a két darab valami valóban ciszta? UH vizsgálattal ez 100%-os bizonyossággal kijelenthető? Megnyugodhat-e ilyenkor az ember, hogy a vizsgáló orvos nem egy rákos daganatot nézett cisztának?

        Várom válaszát, amit előre is köszönök!

        WEBBeteg szakértő válasza a emlőciszta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az emlő vizsgálatára ebben az életkorban hatékony az ultrahang. A cysták kiderítésére és követésére pedig az elsődelegesen választandó vizsgáló eljárás. Jelenleg az Ön feladat a rendszeres ellenőrzés, önvizsgálat. Esetleg, ha a cysták növekednének a citológiai mintavétel, egy tűszúrás következik. Aggodaloma nincs ok, nem ritka az emlőben lévő cysta.



        Kérdés: 2010-06-09 08:53:40; Megválaszolva: 2010. június 09., 08:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: