• Dr. Nagykálnai Tamás részére: köszönet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nagykálnai Tamás!

        Hálásan köszönöm válaszát. Talán ösztönösen ráérezhettem, hogy az aromatáz gátló szer hatására jelentkező rossz közérzetet hogyan védhetem ki, s már a levélírás előtt elkezdtem Supradin-forte vitamint, kalcium pezsgőtablettát szedni, a sebészdoktor javallatára Celladam és Culevit kiegészítésével. (És hébe-hóba keserűcsokoládével is "vígasztalom" magam). Igyekszem erőmhöz mérten minél több hasznos elfoglaltságot találni, sokat mozgok, a környék ligeteiben sétálgatok. Gyógyulásom érdekében el kell fogadnom a "jobbik rosszat", és ebben az Ön megnyugtató sorai nagyon sokat segítenek.

        Valóban nem gondoltam a leletekben foglaltak fontosságára, csak a gyógyszer mellékhatására koncentráltam, így a zárójelentést, a kórszövettani eredményt és az onkológiai véleményt utólagosan - kép formában - mellékelten juttatom el. Remélem rendben megérkeznek.

        A furcsán megjelent betűk okán azt gondoltam, a 20-i kérdés nem is ment át, így 27-én közel azonos tartalommal újabb levelet írtam, ezért elnézést kérek. 

        (Bár a leleteken az asszonynevem szerepel, a hétköznapi életben az alábbi leánynevemet használom inkább).

        Tisztelett: R. Gabriella

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        Kedves Gabriella!

         

        10 mm-es kicsi daganat, negatív hónalj, erős hormonérzékenység, HER2 negativitás.

        Meggyógyul.

        Szedjen aromatáz-gátlót (pl. Letrozolt), amit a Vas főo. asszony felírt.

        Tűrje el a mellékhatásokat, melyek nem vészesesk egyébként, de vannak. Minden hatásos gyógyszernek van valamicske mellékhatása. Amelyiknek nincs, annak általában hatása sincs.

        Torna, sport, egészséges életmód, táplálkozás feltétlen szükséges, a levelében írt "gyógyhatású készítmények" semmit sem érnek a rák ellen, de a szervezetet talán kissé karbantartják. Hogy úgy mondjam, ártani nem használnak.

        Kézcsók



        Kérdés: 2010-05-28 11:49:59; Megválaszolva: 2010. május 28., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: