• Mellnövesztő tabletták

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr,

        Mostanában olvasgattam a neten a mellnövesztő készítményekről. Találtam egy Hard Breast nevű kapszuláról leírást az alábbi helyen: http://mellnoveszto.freeweb.hu

        Elég hihetetlenül hangzik, hogy ilyen hatékony szer létezik..Azt írják veszélytelen..Bennem azonban felmerül, hogy nem daganat-keltő? Vajon milyen hatásmechanizmus során érhető el a kötőszöveti állomány megnövekedése (...az eredeti genetikai kódoltságot figyelmen kívül hagyva...)? Ez a phytoestrogen (nem hormonális növényi ösztrogén) nem borítja fel a hormonháztartást, mert hatása hormonszerű..? Esetleg tud ajánlani valamilyen más hasonló hatású szert, ami ennél biztonságosabb és jobb?

        Nagyon köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a emlőprobléma témában

        Kedves Hölgyem!

        Szerintem ne dőljön be a mellnövesztő tablettáknak. Ha tényleg működne, akkor nem lenne szükség plasztikai sebészetre. A változókorban levő nőknek feszesebbé teheti az emlő állományát, de ehhez sem kell tablettát szedni, elegendő fitoösztogénekben gazdagabb táplálék fogyasztása, mint a szója, tofu...

        A növeényekben található fitoösztrogéneket egyébként "bőszen" kutatják, de az biztos, hogy nem a mellnövelő, hanem inkább a változókor panaszait enyhítő hatás miatt. Azt is többször vizsgálják, hogy van-e hatással bizonyos daganatok kialakulásásra, fejlődésre, elsősorban a védő hatást feltételezik, viszont a nagy mennyiségű fogyasztást néhány tanulmány károsnak is minősít.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-12 17:33:23; Megválaszolva: 2009. július 12., 17:33

        Tudjon meg többet: emlőprobléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor! Már lassan egy éve fáj a bal mellem bal oldala, időnként elmúlik, de nem vettem észre, hogy a havimmal lenne kapcsolatban, bár van, hogy olyankor erősebb, meg akkor a másik is fáj, de van, hogy ettől függetlenül is. Akkor is...
        Üdvözlöm! Kérem értelmezze nekem a leleten leírt utolsó mondatot, ami az emlőkről tesz említést! Nagyon megijedtem, hogy talán az rosszat jelet, az onkológusommal pedig 1 héten belül biztos nem találkozom! Beadott radiofarmakon: 740 MBq...
        Mammográphiai szűrővizsgálaton voltam, ahol bal oldalon, kb. 2 óra irányában a széli rész közelében, 2íx1í mm nagyságú területen, csoportos microcalcificatiot vettek észre. Szövettani vizsgálat történt, amelynek az eredménye a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 35 éves nő vagyok.Lassan két hónapja fáj a bal mellem.Ciklustól független a fájdalom és gyakran viszket,hámlik a mellbimbóm.Csomót nem érzek benne,de vannak érintésre érzékeny részek.Van amikor nagyon erős a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A feleségem nevében tenném fel a kérdésem. Pár hete műtötték emlődaganattal, mintegy 2-2,5 cm-es részt metszettek ki az egyik melléből.Mirigyeket is távolítottak el, nincs áttét, egyéb elváltozás. Most kezdődne a...
        Kedves Doktornő! 39 éves nő vagyok. Az emlő ultrahangos leletemen a következők állnak: "jobb oldalon 11 óra irányában az aerola szélénél lévő ellenőrzés alatt álló benignus megjelenésű lobulált kontúrú terület és az ezen belül...
        Tisztelt doktornő! Azzal a kerdessel fordulok önhöz hogy a mai nap folyaman viszketett a mellem es ahogy megnyomtam szurke valadekszeru jott belole igaz csak 1_1 csepp de nagyon megijedtem mivel nemreg diagnosztizaltak nalam a crohmot .edesapam tetverenek...
        Tisztelt doktornő! 34 éves vagyok,egy hónapja műtöttek mellrákkal, egy 16 mm-es rosszindulatú daganatom volt. Az őrszem nyirokcsomóban nem találtak daganatos elváltozást. A daganat szövettani eredménye: carcinoma ductale invasivum mammae, pT1c,...
        Kedves Judit! Mellékeltem a kislányom szövettan eredményét.6 kemokezelés és melleltávolítás után készült.Teljes kétségbeesésemben írok,az eredmény alapján új műtét kell-e,vagy a sugárkezelés és hormonkezelés biztos eredményt tud...