• Mellnövesztő tabletták

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, Mostanában olvasgattam a neten a mellnövesztő készítményekről. Találtam egy Hard Breast nevű kapszuláról leírást az alábbi helyen: http://mellnoveszto.freeweb.hu Elég hihetetlenül hangzik, hogy ilyen hatékony szer létezik..Azt írják veszélytelen..Bennem azonban felmerül, hogy nem daganat-keltő? Vajon milyen hatásmechanizmus során érhető el a kötőszöveti állomány megnövekedése (...az eredeti genetikai kódoltságot figyelmen kívül hagyva...)? Ez a phytoestrogen (nem hormonális növényi ösztrogén) nem borítja fel a hormonháztartást, mert hatása hormonszerű..? Esetleg tud ajánlani valamilyen más hasonló hatású szert, ami ennél biztonságosabb és jobb? Nagyon köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a emlőprobléma témában

        Kedves Hölgyem!

        Szerintem ne dőljön be a mellnövesztő tablettáknak. Ha tényleg működne, akkor nem lenne szükség plasztikai sebészetre. A változókorban levő nőknek feszesebbé teheti az emlő állományát, de ehhez sem kell tablettát szedni, elegendő fitoösztogénekben gazdagabb táplálék fogyasztása, mint a szója, tofu...

        A növeényekben található fitoösztrogéneket egyébként "bőszen" kutatják, de az biztos, hogy nem a mellnövelő, hanem inkább a változókor panaszait enyhítő hatás miatt. Azt is többször vizsgálják, hogy van-e hatással bizonyos daganatok kialakulásásra, fejlődésre, elsősorban a védő hatást feltételezik, viszont a nagy mennyiségű fogyasztást néhány tanulmány károsnak is minősít.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Dr. Farkas Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-12 17:33:23; Megválaszolva: 2009. július 12., 17:33

        Tudjon meg többet: emlőprobléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó estét!Szeretném megtudni hogy mitől lehet kisebb csomó a jobb mellem és a hónaljam közt? Nagyon ritkán szokom észlelni de akkor fáj egy kicsit,általába menstruáció előtt szoktam észrevenni.Lehet attól is? Köszönöm
        TISZTELT DOKTOR ÚR! SZERETNÉM ÖSZINTE VÁLASZÁT KÉRNI.DIAGNÓZISOM,MASTITIS CARCINOMATOSA,MET.AXILLAE 1,S,TOVÁBBÁ CSONT ÉS MÁJ MÁSODLAGOS DAGANATA,HER2 POZITIV.TÚL VAGYOK 6 TXT ,6 HERCEPTIN KEZELÉSEN,ÉS MOST KAPOM A 8 LAC KEZELÉSBÖL 7 .DIK...
        Tisztelt Dr Úr! Szeretném a véleményét kikérni, nem lenne-e jobb eltávolítani addig amíg nincs nagyobb gond!Nem alakulhat-e rákká? Kb 6 hónapja, behúzódást vettem észre a bal mellemen. Tisztelettel Köszönöm mielőbbi válaszát. I.jobb...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 19 éves lány vagyok. A bal mellemben múltkor észre vettem egy csomót. Elég vékonyka vagyok és igy a mellem se nagy, de 1-2 hónapja viszont nőt a mellem. Ez attól lehetséges, hogy még fiatal vagyok és még nő vagy valami...
        Kb. 1 hete enyhe mellfájdalmat észlelek a jobb mellemben. Ma a mellbimbóm erős nyomására nagyon pici pöttyökben folyadék jelent meg rajta, ez színtelen, genny szerű anyag, bár ilyen kis mennyiségből nehéz megállapítani. A mellemben csomót...
        Lányom melleiben az UH vizsgálat eredménye: B.o. belső felső negyedben egy 18 mm-es,mögötte egy kisebb,ettől leteralisan egy 14 mm-es,ill. ennek környezetében több kisebb éles kontúrú cysta van. J.o. a bimbó mögött,ill. a belső-felső...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 2013 októberében operáltak rosszindulatú emlő daganattal. A szövettani eredményben volt egy 4mm-es in situ carcinómás góc, s egy 10mm-es közepesen alacsonyan differenciált invasiv ductalis carcinoma.OE...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy miért lehet az hogy húzódik,és és ha hozzáérek fájnak a melleim?De csak akkor ha hozzáérek,alapból nem érzek fájdalmat.Csómót nem észleltem benne,rendszeressen vizsgálom. A...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta rendszeres kontroll alatt állok mirigyes, csomós melleim miatt. Idén májusban észrevettem egy csomót, ami ha felemelem a kezem látható is kissé. Mammográfián decemberben voltam, ami negatív lett. Az...
        T.Cím Szeretném megkérdezni,hogy 10éve csonkolásos mellműtéten estem keresztül. Máig protézist hordok, de,mivel sokat járok gyógyfűrdöbe, masszázsra.egyre inkább kellemetlen a vetkőzés idegen emberek előtt.A kérdésem, lehetne...
        Terhességem alatt a korábbinál nagyobbak lettek a melleim, főleg a bal oldali. (Igaz, ez eredetileg is kicsit nagyobb volt, de a szülést követően látványos lett a két mellem közötti különbség.) A szoptatás időszakában (iga, csak, 4 hónapig...
        jo napot kivnok 5 napja a ciklusom utan csomot eszleltem a bal mellemben duzzadt es fajdalms sot viszket is mekkora a baj? orvoshoz nem merek fordulni .kerem valaszoljon kerdesemre hogy veszelyes e vagy sem?eddig ijen problemam csak a ciklus elott es alatt...
        Érzékeny bimbó,meg az egész mell feszes hónapok óta.de terhes nem vagyok.
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én egy 25 éves anyuka vagyok 8 hónapja szültem sürgősségi császár metszéssel.Kisbabámat 2 hétig tudtam csak szoptatni. 1 hónapja fájdalmat éreztem a jobb mellemben és egy kemény csomót is.Elmentem sebészetre ott...
        Emlődaganattal műtöttek 2012 decemberében.Kaptam 33 sugarat,kemót nem.De vérképem minden egyes vérvétel alkalmával emelkedik.Most a CEA 10,03 4,30 a normális.A CA 15-3 31,88 25,00 helyett.Félek!Az onkológusom azt mondta ez még nem jelent...
        Tisztelt Doktor Úr! A történetem röviden: 2012. júniusában megszületett az első gyermekem, akit szoptattam. Szoptatás közben csomót találtam a jobb mellemben, de azt mondták rá, hogy biztos gyulladás, masszírozgassam. Masszírozgattam pár...
        T cím. Her2 daganat miatt a bal mellemet eltávolították. A kezelésekre várnom kellett, mert kaptam egy trombózist a bal lábamba. A ct eredményem teljesen negatív, a nyirokcsomókba se találtak műtét alatt rosszindulatra utaló elváltozást. Szó...
        Tisztelt doktor nő/ úr! Ez a 3. hónap hogy a jobb mellem és a hónomalja között találtam egy csomót, látni nem lehet csak ki tapintható, amely menstruációm előtt pár nappal jelentkezik majd amikor megjött a menstruációm akkor rá egy-két...
        Mammográfiai vizsgálat után ultrahangon a bal mellemben csomót állapitottak meg.A citológiai vizsgálat eredménye még "hivatalosan" nem került kezembe,de tudom,hogy C5 .A netten utána néztem,hogy ez rosszindulatú,melyet gondolom az alakjából az...
        Tisztelt Doktornő/Úr! 2013 decemberében műtöttek rosszindulatú emlődaganattal. Eltávolítottak egy 21 mm grade 3, HER2+, hormonérzékeny, in situ ductalis carcinomat comedo necrosissal, és 4 db tumormentes nyirokcsomót. Kaptam 4 AC-t (doxoribucin-...