• Mellnövesztő tabletták

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr,

        Mostanában olvasgattam a neten a mellnövesztő készítményekről. Találtam egy Hard Breast nevű kapszuláról leírást az alábbi helyen: http://mellnoveszto.freeweb.hu

        Elég hihetetlenül hangzik, hogy ilyen hatékony szer létezik..Azt írják veszélytelen..Bennem azonban felmerül, hogy nem daganat-keltő? Vajon milyen hatásmechanizmus során érhető el a kötőszöveti állomány megnövekedése (...az eredeti genetikai kódoltságot figyelmen kívül hagyva...)? Ez a phytoestrogen (nem hormonális növényi ösztrogén) nem borítja fel a hormonháztartást, mert hatása hormonszerű..? Esetleg tud ajánlani valamilyen más hasonló hatású szert, ami ennél biztonságosabb és jobb?

        Nagyon köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a emlőprobléma témában

        Kedves Hölgyem!

        Szerintem ne dőljön be a mellnövesztő tablettáknak. Ha tényleg működne, akkor nem lenne szükség plasztikai sebészetre. A változókorban levő nőknek feszesebbé teheti az emlő állományát, de ehhez sem kell tablettát szedni, elegendő fitoösztogénekben gazdagabb táplálék fogyasztása, mint a szója, tofu...

        A növeényekben található fitoösztrogéneket egyébként "bőszen" kutatják, de az biztos, hogy nem a mellnövelő, hanem inkább a változókor panaszait enyhítő hatás miatt. Azt is többször vizsgálják, hogy van-e hatással bizonyos daganatok kialakulásásra, fejlődésre, elsősorban a védő hatást feltételezik, viszont a nagy mennyiségű fogyasztást néhány tanulmány károsnak is minősít.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-12 17:33:23; Megválaszolva: 2009. július 12., 17:33

        Tudjon meg többet: emlőprobléma
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Én egy olyan problémával fordulok Önhöz, ami kicsit kétségbe ejt. Március elején elkezdett viszketni a bal mellbimbóm, és fájni a mellem oldalt és alul. Valamint kijött egy kis seb, a mellbimbó udvaron, ami mai napig nem...
        Tisztelt Doktornő! 2015. Októberében mellrákot diagnosztizáltak nálam. Műtét útján eltávolították a daganatot, azóta túl vagyok 4 kemoterápiás kezelésen és most várom a sugárkezelés időpontját. Legyen kedves segíteni nekem a kapott...
        Tisztelt Doktornő! 42 éves nő vagyok. Március 18-án komplex emlőszűrésen vettem részt, a következő eredménnyel: Anamnesis: Panasz és tünetmentes. Előzményében (2014-ben) bal oldali sűrűbb tartalmú...
        Tisztelt Doktor Nő! Mammográfián kimutattak egy bizonytalan eredetű elváltozást, amelyet műtéti úton eltávolítottak. A szövettani leleten a diagnózis: papillomatosis intraductale mammae, némi atypiaval, vékony recectios szél. Fél év...
        2014 október 2-án volt bal mell eltávolító műtétem!Utána bizottság döntése alapján kaptam 9 Paclitaxel kemót,utánna 25 db sugarat. 2015 novemberbe mentem mammográfiára és ultrahangra!A műtéti heg felett egy nagy csomó lett ami feszit és...
        Tisztelt Doktor Úr! December 17-én műtöttem rosszindulatú emlődaganat miatt, a mellem negyedét távolították el. A műtétkor a sentinel nyirokcsomó negatív volt. A szövettan eredménye szerint azonban az egyik eltávolított nyirokcsomó mégis...
        AZ Lenne a kérdesem van kett gyerekem, s mind a kettö szopott! De már nagyok s mind kétt mellemben csomok tapintható, nagyon faj s a jobb mellembol tejszeru fojadek jon. S azt szeretnem megkerdezni hogy mit jelent vagy mi a teendo.
        Tisztelt Doktornő ! 2 hónapja távolították el a jobb oldali mellemet kettős daganat miatt. Mindkettő invazív ductalis carcinoma Első tumor: oestrogen: negatív Progresteron: negatív HER 2 +++, 70%...
        Üdvözlöm, 2014 novemberében csomókat vettek ki mindkét mellemből(negatív lett a szövettan). A mellbimbó környékét zöld/kék-re festették jelzőfolyadékkal, mely az őrmirigyet mutatta meg. Az orvos azt mondta egy hónap múlva elmúlik. Most...
        Üdvözlöm! 2 éve szoptatás abbahagyása/gyógyszerrel/után 20mm-s cisztát találtak, ami a következő évi kontrollon 15mm-re csökkent! Tegnap kisfiamat le kellett fogni a fogorvosnál és nagyon erősen megnyomta a mellem a fejével, azóta is fáj!...
        ÜDVÖZLÖM! Szeretnék Öntől segítséget kérni. 12 éve volt egy mell műtétem akkor sajnos levették az egyik mellemet rosszindulatú daganat miatt. Eddig semmi panaszom nem volt két hónapja CA-15-3 60.0 volt most újra nézték és már 81.5. Ez...
        Kedves Doktornő! Feleségemnél 13 év után újult ki lokálisan az emlőrák. IDC DCIS komponenssel! Nyirokcsomók 9 db áttét mentes. 1/ műtét előtti biopszia? ER 100% Pr 0% Her2 - 2/ műtéti szövet feldolgozás után ER 100% PR 0% Her2 +++...
        17 éves lány vagyok,és kb tavaly óta fájnak a melleim. Mindkét mellembe csomókat tapintottam ki,melyek fájnak ha hozzájuk érek.Feltűnt,hogy a jobb mellem picit mintha nagyobb lenne,ami eddig nem volt észrevehető.Kérdésem az lenne,hogy mi lehet...
        tisztelt Doktornő! Nem tapintható képlet cytológiája:apocrin metaplasia jeleit mutató ductulis eredetű hámsejtek.kisebb csoportban atipia jeleit is mutató ductalis eredetű hámsejtek .jelölés utáni...
        METASTIKUS EMLÓTUMOR KOPLEX KEZELÉSE UTÁN JELENLEG PALLIATIV CÉLZATÚ MASTECTOMIA ÉS ABD JÖHET SZÓBA .AZ EMLÓT NÓI ÓKÓLNYI TUMOR TÓLTI KI,AZ AXILLÁBAN KÉT NAGYOBB NYIROK CSOMÓ KONGLOMERÁTUM TAPINTHATÓ.AZ EMLÓTUMOR A MELLKASFALRÓL...
        Tisztelt Szakértő! Bal mellemben egy kisebb - kb 5 mm - kitapintható csomó van a mellbimbó udvarban, gyulladt, piros, a menszeszem is épp Megjött. Ma elmentem nőgyógyászhoz, mammográfiára kaptam beutalót 2 hét múlva. Az a kérdésem, hogy mi...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Kérném a tisztelt cimzetett, hogy olvassák el kórszövettan leletet. Kérném a véleményüket, hogy gyógyszeres kezeléssel elmulasztható-e vagy csak műtétel? Kell-e utókézelés ha igen akkor mi? Mennyire súlyos ez a...
        Nagymamám 2001-ben melldaganaton esett át, sugárkezelést kapott, majd évekig hormonterápiában részesült. Egészen tavalyig panaszmentes volt, tavaly viszont egy 17x15 mm-es litikus felritkult területet találtak a jobb kulcscsontjában (kezelést...
        Tisztelt Doktornő! Nemrégiben írtam már Önnek citológiai eredményem után ( ,,HE festés után discotabilis kis számú Nuclear Grade I. ductalis karakterű daganatsejt figyelhető meg, melyek 10-12 micron...
        Tisztelt Doktornő /Doktor Úr! Néhány hete mammográfia vizsgálatnál jobb mell külső-felső negyedében egy 3 cm körüli elváltozást vettek észre. Ultrahangon 2, 6 cm. Citologiai mintavétel után a leletemen a következő szerepel: ,,HE festés...